Úžasné incidenty v říši zvířat: jak zvířata vychovávají nevlastní děti

Na světě je mnoho dětí, které z různých důvodů zůstávají bez rodičů, a pokud se dostane do dobré rodiny, je to pro dítě velké štěstí. Zvířata se v tomto ohledu příliš neliší od lidí. Pokud jsou malá zvířata ponechána bez matky, pak nemají šanci na přežití bez účasti lidí nebo jiných zvířat.

Zdroj: komiinform.ru

  1. Dalmatinský pes a skvrnité jehně.

Zdroj: travelask.ru

Jehně matka opustila v jižní Austrálie. Obvykle se v takových situacích zemědělci zabývají zvířatem, ale tentokrát se dalmatinský pes dobrovolně stal matkou. Adoptivní matka a mládě jsou podobné v barvě, snad z tohoto důvodu si pes myslel, že toto podivné jehně bylo její „štěně“. Nyní jehně následuje pěstounskou matku všude a pes ho olizuje, stará se o něj a hlídá ho. Farmář také pomáhá krmením.

2. Pes Ashley a mývalové.

Zdroj: travelask.ru

Ashley je ženská rasy pit bull. Zdálo by se, že toto plemeno psa není nejpřátelštější, ale Ashley se jasně liší od svých příbuzných. Když se osiřelí mývalové dostali do domu jejího majitele, Ashley se rozhodla, že jsou to její štěňata, a začala se o ně starat. Nyní je pes neustále s nimi a mývalové se ho neustále snaží dotýkat – to je jejich způsob, jak zajistit, že máma je poblíž a jsou v bezpečí. Přesto, že mývalové jsou velmi zkrotení a zbožňovaní lidé a pes, jsou vychováváni, aby si mohli v lese sami obstarat jídlo, vyšplhat se na stromy a najít úkryt. Protože až přijde čas, mohou se vrátit do přírody.

3. Tygřice a prasátka.

Zdroj: travelask.ru

V thajské zoo se rozhodli provést experiment s krotícími tygři. Za tímto účelem bylo prasatům dáne malé tygří a prasátka byli dáne tygři. Žádná z matek neodmítla mláďata jiného živočišného druhu. Postarali se o ně, olízli a nakrmili je mlékem. Tato směs druhů by podle pracovníků zoo měla vést tygři k poslušnosti a ukázat jim, že prasata jsou přátelé, ne jídlo.

Share