„Ano, mnoho mi není k dispozici, ale zůstávám optimistický“: příběh silné ženy, která by se mohla stát matkou

Anastasia Glebova nechodí od dětství a každý rok se její stav zhoršuje. Nyní je však manželkou a matkou – její starý sen se splnil. Nyní žena má 31 let. Je šťastně vdaná, její syn Gleb má pět let. Dálkové studuje psychologie: toto je druhé vzdělání, první je účetní.

Zdroj: ria.ru

Anastasii byla diagnostikována Werdnig-Hoffmanova nemoc, když jí bylo 18 měsíců. Děti s touto patologií obvykle nežijí více než dva roky. Od útlého věku se pohybovala na invalidním vozíku a klidně to přijala, stejně jako lidé kolem ní.

Zdroj: ria.ru

„Cítila jsem se jako obyčejné dítě. Mnoho přátel rády se mnou komunikovaly. Cítila jsem se bez deprivace. Optimismus jsem si udržel i v mládí – netrpěla jsem komplexy. Ano, moc mi není k dispozici, ale nikdy jsem odmítla procházku s kamarády,“ říká Glebová.

Zdroj: ria.ru

Po dalším úspěšném chirurgickém zákroku Anastasia vážně přemýšlela o svém životním partnerovi. A trávila spoustu času na seznamovacích serverech. Tam potkala Vladimira a dlouho mu o své nemoci neřekla. Když však viděl Anastasii, nebyl v rozpacích.

Zdroj: ria.ru

„Odhalila jsem mu pravdu na konci února,“ vzpomíná žena. Později se Vladimir s ní podělil o to, že byl ten den naštvaný, ale ani si nemyslel, že to považuje za nevýhodu. „Poté jsme se několikrát týdně viděli,“ říká Anastasia.

Zdroj: ria.ru

Pár nemyslel na svatbu – hlavní věc je, že žijí společně a milují jeden druhého. A v létě, v den svých 25. narozenin, Anastasia řekla: „Chci dítě, musíme už si to naplánovat.“ Páru se podařilo udělat pěknou svatbu a nakonec porodit svého syna Gleba.

Zdroj: ria.ru

Gleb rychle přibral na váze, podnikl první kroky po 11 měsících – ačkoli lékaři varovali, že předčasně narozené děti se nedostanou na nohy brzy — jen po 3 letech.

Zdroj: ria.ru

Pětiletý Gleb ted¨ považuje zdravotní postižení své matky za samozřejmost. Nikdy se neptal, proč je na invalidním vozíku.

Zdroj: ria.ru

Po porodu však se stav Anastasie zhoršil, ale žena nic nelituje, dítě je její největší štěstí.

Zdroj: ria.ru

Share