Technoparty na Benešovsku stále pokračuje: „Zjištěny a řešeny byly i dva trestné činy, 15 lidí se za volant dostalo pod vlivem zakázaných látek»

Příznivci techna přijeli na technoparty u Hlaváčkovy Lhoty na Benešovsku ještě v pátek večer. Technoparty ale stále pokračuje a je tam je asi 900 lidí. Dnes dopoledne policie evidovala asi 2000 účastníků. Od odpoledne ale na místě zůstává maximálně 800 lidí.

Zdroj: irozhlas.cz

„Do současné chvíle policisté nemuseli řešit žádné závažné narušení veřejného pořádku,“ řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.

Zdroj: irozhlas.cz

Od pátku policisté podle Novákové zkontrolovali 157 lidí přímo na technoparty a 161 vozidel. „U čtyř řidičů policisté řešili dopravní přestupky a patnáct osob usedlo za volant pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. Zjištěny a řešeny byly i dva trestné činy, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ uvedla Nováková. Policie na místě využívá vrtulník i dron.

Zdroj: irozhlas.cz

Z noci z pátku na dnešek eviduje pět stížností na rušení nočního klidu. Kdy má technoparty skončit Nováková zatím neví. Akce se koná na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka, nedá se proto podle policie považovat za nelegální. Zhruba čtvrtina z 800 účastníků jsou cizinci, především z Německa a Rakouska.

Zdroj: irozhlas.cz

Původně policie v pátek hlídala louku v Blažimi na Benešovsku, kde se technoparty konala loni. Podle Novákové do Blažimi nikdo nepřijel.

Zdroj: denik.cz

Policie spolupracuje také s krajskou hygienickou stanicí, která se o akci zajímá kvůli velkému počtu lidí. Policie se snaží, aby účastníci dodržovali vládou nařízená opatření v souvislosti s pandemií koronaviru.

Share