„Nechtěla se zastavit ani vzdát se“: 48letá žena se stala matkou po 16 letech neúspěšných pokusů o otěhotnění

Angličanka Louise Warneford vždycky záviděla šťastným matkám. Chtěla se také stát matkou, ale příroda zvláštním způsobem tomu odporovala.

Louise si uvědomila, že nemůže otěhotnět obvyklým způsobem, a rozhodla se pro umělé oplodnění. Embryo však nezakořenilo. Louise pak tento postup opakovala sedmnáctkrát.

Zdroj: lemurov.net

Lékaři se pokusili přesvědčit ženu, aby se vzdala nesmyslných pokusů, vysvětlili, že zvláštností jejího těla je to, že její obrana, za kterou jsou zodpovědné NK buňky, je neuvěřitelně aktivní. A považují každé nové embryo za hrozbu, a proto nedovolují mu zakořenit a rozvíjet se.

Zdroj: lemurov.net

Žena však nechtěla nic poslouchat a požadovala, aby lékaři dělali to, co měli dělat. Na všechny pokusy utratila asi 80 tisíc liber a nechtěla se zastavit ani vzdát se. Warneford porazila přírodu ve 47 letech. Ona otěhotněla, ale byla neustále pod dohledem lékařů.

„Podstoupila jsem císařský řez ve 37. týdnu těhotenství, protože při vyšetření byly zjištěny problémy s organismem,“ řekla Louise.

Zdroj: lemurov.net

„Ani lékaři, ani já jsme nemohli riskovat, a tak se narodil můj malý William. Jsem si jistá, že to bude vynikající člověk,“ dodala maminka.

„Chci říct všem ženám, které zoufaly a rozhodly se vzdát pokusu o otěhotnění. Věřte v sebe a uspějete! Jen díky své vytrvalosti nyní žiji v plnohodnotné rodině a pokaždé, když se dívám do očí svého syna, neunavím se z radosti, že jsem se nevzdala. Věřte mi, stojí to za to,“ uvedla žena.

Zdroj: lemurov.net

Share