„Rozbití váhy byla poslední kapka“: Jak muž radikálně změnil své tělo

Jacques Robinson z Nového Zélandu ztratil více než polovinu své váhy. Cesta k novému životu a krásnému tělu nebyla snadná.

 

Zdroj: Instagram.com

Jacques Robinson z Nového Zélandu ve městě Workworth byl od dětství poměrně urostlý, ale opravdu rychlý nárůst tělesné hmotnosti začal po absolvování střední školy a zahájení práce jako obchodní zástupce. Výsledkem bylo, že ve věku 19 let byla Jacquesova tělesná hmotnost až 190 kilogramů.

Robinson se styděl opustit dům, nechtěl žít ve svém neatraktivním těle a chopil se řešení svých problémů a komplexů konzumací rychlého občerstvení a sladkostí. V roce 2016 chlap na cestě do práce náhle ztratil vědomí a upadl na stranu silnice. Ale to byl pouze první záchvat: mdloby pokračovaly a staly se častějšími a brzy začaly být provázeny silnými bolestmi hlavy.

 

Zdroj: Instagram.com

 

Po prvním záchvatu byl Jacques během roku hospitalizován 80krát. Mdloby a hrozné migrény se nezastavily, ale lékaři nedokázali přesně stanovit diagnózu a Robinson se nadále potěšoval jídlem a začal přemýšlet o sebevraždě. To pokračovalo tři roky a mladý muž si byl jist, že se nedožije třiceti let. Naštěstí jeden z lékařů Jacquesovi jednou řekl, že všechny zdravotní problémy jsou způsobeny obezitou. A poslední kapkou bylo pokažení domácí váhy, která prostě přestala ukazovat čísla.

 

Zdroj: Instagram.com

 

Robinson se rozhodl začít nový život a slíbil si, že schudne 40 kilogramů za rok. Začal hodinovou ranní procházkou na běžícím pásu, který později doplnil chůzí po ulici. Také jeho jídelníček prošel radikální změnou, vzdal se nezdravého jídla jíst zeleninu, ovoce, ryby a vejce. V důsledku toho se Jacquesovi podařilo během pouhých pěti měsíců zbavit 40 kg.

 

Zdroj: Instagram.com

 

Úspěch v něm vzbudil důvěru: přihlásil se do posilovny a začal pracovat s osobním trenérem. Dnes, třiadvacet ročný Jacques Robinson váží asi 95-96 kilogramů, co je polovina jeho původní hmotnosti. Stále se drží vyváženého a korektního jídelníčku a cvičit si zajde šestkrát týdně a dokonce se zbavil častých mdlob a bolestí hlavy.

Je zdravý, aktivní a sebevědomý. Kromě toho se rozhodl svým vlastním příkladem dokázat, že můžete změnit své tělo, sebe, své zdraví a život. Jacques se nyní chystá stát se instruktorem fitness a provozuje motivační blog na Instagramu, aby pomohl ostatním zhubnout a zlepšit se.

 

Share