“Kvůli zvýšenému počtu nakažených v Česku ode dneška platí nová opatření proti šíření koronaviru“: jaký je celkový počet nakažených COVID-19 od začátku epidemie v Česku

V Česku za pátek přibylo 281 případů nemoci COVID-19. Je to nejvýraznější denní nárůst od konce června. Aktuálně nemocných je rekordních 5290 lidí. V českých nemocnicích je 142 lidí s COVID-19. Stav 20 z nich je vážný. Tato informace vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Zdroj: koronavirus.mzcr.cz

Počet nově prokázaných případů infekce koronavirem v tomto týdnu čtyřikrát po sobě překročil dvě stovky za den. V úterý zachytily laboratoře v Česku 206 případů, o den později bylo pozitivních testů o 40 více. Ve čtvrtek nárůst mírně zpomalil na 235, za pátek přibylo přes 280 případů, což je nejvyšší denní nárůst od 28. června.

Zdroj: koronavirus.mzcr.cz

Kvůli zvýšenému počtu nakažených v Česku ode dneška platí nová opatření proti šíření koronaviru. Lidé musí nosit nosit roušky na vnitřních hromadných akcích nad 100 lidí, jde o kulturní a sportovní akce, ale také svatby a pohřby uvnitř budov. Od pondělí pak bude omezena kapacita těchto akcí ze současné tisícovky lidí na polovinu.

Zdroj: spadia.cz

Celkový počet nakažených od začátku epidemie v Česku přesáhl 15.000. Od začátku března, kdy byl nový koronavirus v Česku odhalen poprvé, se jím nakazilo 15.081 lidí. Více než tři pětiny z nich se z nemoci vyléčily. Naopak 369 lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo, z toho dva v pátek.

V Česku je několik lokálních ohnisek nemoci COVID-19. Nejvíce nakažených v přepočtu na 100.000 obyvatel vykazuje Karvinsko, a to téměř 63. V sousedním Frýdecko-Místecku je to přibližně 36 případů na 100.000 obyvatel. Téměř 52 nových případů nákazy na 100.000 obyvatel je na Jihlavsku. Přes 25 nových případů na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní je na Jablonecku. V Libereckém a Ústeckém kraji od pátku krajské hygieny kvůli šíření koronaviru znovu zavedly povinnost nosit roušky při návštěvě zdravotnických a sociálních zařízení či lékáren.

Zdroj: news.cgtn.com

Rostoucí počet případů nákazy novým koronavirem v posledních dnech vykazuje Praha. Za 24 hodin do pátečního podvečera přibylo 38 infikovaných. Za nárůstem nakažených v posledních dnech stojí mimo jiné ohnisko v nočním klubu Techtle Mechtle. V hlavním městě bude od pondělí platit povinnost zakrytí úst a nosu v nepobytových zdravotnických zařízeních, tedy například v lékárnách nebo v čekárnách u lékaře. Ted’ povinnost platí jen v nemocnicích a MHD.

Share