„Je to má hrdinka“: Šestiletá dívka zachránila své matce život

Kelsie Cassidyová z anglického Blackburnu byla doma, když její matka Karen náhle padla na zem, protože dostala epileptický záchvat.

Šestiletá Kelsie nebyla zaskočena, našla matčin telefon a snažila se zavolat svého tatínka Tima, který odešel do práce krátce předtím. Když táta hovor nezvedal, Kelsie zavolala dalšímu příbuznému.

Zdroj: zen.yandex.ru

Kelsii se podařilo dovolat se ke svému strýci, otcovu bratrovi, který pracuje s Timem, a on mu naléhavě dal vědět o tom, co se děje doma. Tim pospíchal domů.

„Když jsem vešel, Kelsie seděla na podlaze vedle Karen, držela její ruku, hladila ji a říkala: Je to v pořádku, mami, všechno bude v pořádku“, popsal situaci Tim.

„Byl jsem ohromen, že Kelsie zůstala v této situaci klidná, utěšovala Karen, a také, že se po prvním neúspěchu nevzdala a zavolala všem lidem, kteří mohli pomoct zná, dokud se nedostala ke svému strýci“, dodal.

Zdroj: blesk.cz

„Jsem neuvěřitelně pyšný na Kelsii, jak se zachovala, protože nikdy předtím v takové situaci nebyla. Zachovávala chladnou hlavu a věděla, co má dělat. Kdyby pomoc nepřišla tak rychle, Karen mohla zemřít“, řekl tatínek.

Karen byla odvezena do nemocnice, ale po několika hodinách, když se cítila lépe, se vrátila domů.

„Jsem unešena, jak Kelsie vyřešila tento problém. Bezpochyby mi zachránila život a jsem na ni velmi pyšná. Je to má hrdinka,“ říká nyní Karen.

„Byla jsem trochu smutná, že se moje maminka cítila špatně, ale zároveň jsem byla šťastná, protože jsem se o ni starala a hlídala, aby byla v bezpečí, dokud nepřijde táta,“ řekla sama Kelsie.

Zdroj: blesk.cz

Share