„V dohledné budoucnosti se nebude konat návrat ke starému normálnímu životu“, předpovídá WHO

Generální ředitel Světové zdravotnické organizace Tedros Adhanom Ghebreyesus varoval, že návrat ke starému „normálnímu“ životnímu stylu se nebude konat v blízké budoucnosti, protože situace s šířením koronaviru ve světě se zhoršuje.

Zdroj: slovoidilo.ua

Oznámil to během briefingu generální ředitel WHO.

Zdroj: espreso.tv

„Chtěl bych upřímně říct: v dohledné budoucnosti se nebude konat návrat ke starému normálnímu životu,“ řekl Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Zdroj: dw.com

Epicentrum pandemie koronaviru je, podle něj, stále v Jižní a Severní Americe.

Šéf Světové zdravotnické organizace se domnívá, že příliš mnoho zemí se v současné době ubírá špatným směrem, a přestože všichni doufají, že bude vakcína, je nutné se zaměřit na používání nástrojů k potlačení přenosu viru.

Zdroj: pravda.com.ua

„Musíme dosáhnout udržitelné situace, kdy budeme mít dostatečnou kontrolu nad tímto virem, aniž bychom zcela omezili naše životy. Nebo skočit z karantény do karantény, což bude mít mimořádně škodlivý dopad na společnost,“ dodal ředitel WHO.

Podle Worldometru, je ve světě 13 058 349 potvrzených případů koronaviru, včetně 571 984 úmrtí a 7 605 053 lidí se zotavilo.

Zdroj: pravda.ua

Podle nevládní organizace Amnesty International (bojující za lidská práva), zemřelo na komplikace spojené s koronavirem po celém světě více než 3 000 zdravotnických pracovníků.

Zdroj: dw.com

Nejvyšší úmrtnost na COVID-19 je v Rusku. Podle Amnesty International, tam zemřelo na koronavirus 545 zdravotnických pracovníků.

Share