Koronavirem se ve světě nakazilo přes 14 milionů lidí: Británie přestává hlásit počet infikovaných, kteří nemoc nepřežili

19. července Světová zdravotnická organizace oznámila, že počet nakažených koronavirem ve světě od začátku pandemie překročil 14 milionů.

Zdroj: ukrinform.ua

Organizace obdržela zprávy o 14 007 791 případech nákazy a 597 105 úmrtí v souvislosti s covid-19.

Zdroj: kanalukraina.tv

V sobotu 18. července bylo zjištěno 259 848 nových případů nákazy novým typem koronaviru.

Zdroj: zik.ua

Zejména ve Spojených státech bylo za den infikováno koronavirem 71 484 lidí, což je nejvyšší denní nárůst od začátku pandemie v zemi.

Zdroj: espreso.tv

Celkový počet potvrzených případů covid-19 ve Spojených státech vzrostl na 3 534 143.

Zdroj: espreso.tv

Brazílie je po USA druhou nejhůře zasaženou zemí na světě.

Britská vláda se rozhodla přezkoumat metody počítání úmrtí na koronavirus, aby určila, zda osoba zemřela na COVID-19 nebo z jiné příčiny.

Zdroj: espreso.tv

Británie pozastavuje každodenní hlášení počtu nových úmrtí spojených s koronavirem, dokud se nevyjasní pochybnosti kolem způsobu evidence případů.

Statistiky úmrtnosti COVID-19 nyní zahrnují všechny úmrtí na koronavirus, bez ohledu na to, zda zemřel pacient na koronavirus nebo z jiných příčin.

Zdroj: uatv.ua

Profesoři z Oxfordské univerzity upozornili na tento problém.

Vláda „nebere v úvahu, kdy byl proveden test na COVID-19, zda se osoba zotavila v nemocnici a zda byla propuštěna,“ uvedli vědci.

Zdroj: uatv.ua

„Musíme si uvědomit, že se jedná o novou infekci, u některých obětí existují důkazy o dlouhodobých zdravotních problémech. Nyní je čas znovu zvážit, jak se počítá úmrtí lidí,“ řekla Susan Hopkins, ředitelka britské zdravotní agentury.

Podle Worldometru, bylo ve Velké Británii doposud infikováno více než 295 tisíc lidí, 45 000 lidí zemřelo.

Share