KHS udělaly mimořádnou aktualizaci databáze covid a výsledky auditu statistik ministerstva zdravotnictví: Počet nemocných se snížil o 1 775 lidí

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch minulý týden opakovaně ŕíkal, že hodlá provést audit statistik nemocnosti na COVID-19. To bylo provedeno a ministr prozradil, jak moc se čísla změnila. Počet nemocných koronavirem se snížil o 1 775 lidí na 3 479 lidí.

Minulý týden Adam Vojtěch nařídil revizi statistik nemocných koronavirem. Během několika dní byla tato práce provedena.

Zdroj: TV Nova

Ministerstvo zdravotnictví v neděli aktualizovalo statistiky na svých oficiálních stránkách. Podle ministra se počet nemocných snížil a počet uzdravených se zvýšil.

Zdroj: mzcr.cz

Počet nemocných koronavirem ve statistikách klesl o 1 775 lidí. V sobotu bylo toto číslo 5 254 a v neděli už 3 479.

Zdroj: mzcr.cz

Počet aktuálně nemocných koronavirem tak byl o třetinu nižší, než bylo uvedeno v minulých statistikách. To vyvolává větší optimismus.

Zdroj: Instagram

„Za skokovým nárůstem počtu vyléčených je revize dat, jenž v poslední době hygienici nestíhali aktualizovat“ řekl Jaroslav Dušek, šéf zdravotnických statistik.

Zdroj: TV Nova

Podle statistik Ministerstva zdravotnictví v neděli před 17:30 onemocnělo koronavirem v celé zemi 15 273 lidí. Z toho 11 423 lidí se již vyléčilo, ale 371 prohrálo boj s touto nemocí.

Zdroj: novinky.cz / Petr Horník

Share