Noví učitelé mají šanci získat příspěvek 200 tisíc korun: tak se snaží přilákat učitele do škol, ale i tam jsou určité podmínky

Jak se ukázalo, v Karlovarském kraji je problém s nedostatkem učitelů. Aby přilákali nové odborníky do práce, slibují příspěvek 200 000 Kč. Ale není to tak jednoduché, je třeba splnit některé podmínky.

V Karlovarském kraji chtějí nyní školy zaměstnat 36 učitelů. Na nábor nových odborníků vyčlenily místní úřady 4 miliony korun.

Zdroj: irozhlas.cz / Michaela Danelová

Samozřejmostí je odborná kvalifikace každého kandidáta na učitele. Také, kdo bude chtít pracovat bude povinen zůstat v nové práci nejméně 5 let.

Zdroj: ČTK

Za zmínku stojí, že se mohou hlasit i lidé bez pedagogického vzdělání. V tomto případě je nutné, aby osoba byla odborníkem ve svém oboru.

Zdroj: Shutterstock

Doplnění odborného vzdělání pro tyto lidi je jednou z podmínek získání příspěvku. Také ti, kteří chtějí získat tyto peníze musí pracovat nejméně 30 hodin týdně.

Zdroj: Getty Images

To znamená, že podmínky jsou vytvořeny přesně tak, aby školy získaly nové pedagogy. Také tyto peníze jsou určeny pouze pro ty školy, které zřídil kraj.

Zdroj: Shutterstock

Jde především o středních školách, ale také o několika základních školách.

Nejvíce teď školy potřebují učitele matematiky a fyziky. Problém nedostatku učitelů v Karlovarském kraji existuje již delší dobu a nyní se ho snaží řešit tímto způsobem.

Share