„Musíme reagovat rychle na ten vývoj”: Andrej Babiš prohlásil, že část plošných opatření bude platit již od zítra ráno

Premiér uvedl, že je třeba rychle reagovat na situaci s koronavirem, takže část plošných opatření bude platit již od zítra ráno. Původně se plánovalo, že opatření vstoupí v platnost v pondělí. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil, že ve čtvrtek v 17:45 proběhne tisková konference.

„Musíme reagovat rychle na ten vývoj“ komentoval situaci Andrej Babiš. Nic dalšího nevysvětlil.

Zdroj: Agencja Gazeta, Reuters

O něco dříve předseda České vlády řekl, že by mohla být znovu zavedena opatření týkající se nošení roušek. Především šlo o roušky ve vnitřních prostorech.

Poté už ministr zdravotnictví Adam Vojtěch připustil, že by mohly být znovu zavedena celoplošná opatření.

Zdroj: Instagram

Ministr původně plánoval uspořádat setkání týmu odborníků a diskutovat s nimi o tom, jaká opatření by byla nejvhodnější.

Zdroj: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Premiér se přitom domnívá, že není čas na diskusi, je již třeba jednat.

Rozhodnutí o povinném nošení masek v obchodech, MHD apod. musí ještě schválit ministerstvo zdravotnictví. Nyní se taková rozhodnutí mohou dělat na úrovni ministerstva.

Zdroj: mzcr.cz

Podle premiéra by bylo dobré, kdyby toto rozhodnutí bylo schváleno už v pátek, nebo později až v pondělí. Dodal, že část opatření bude stejně přijata v nejbližších dnech.

Zdroj: Úřad vlády ČR

Nyní je v Česku více než 5 tisíc lidí nemocných na koronavirus. Současně se počet nových případů nákazy každý den začal zvyšovat.

Zdroj: Blesk.cz

Ministr vnitra Jan Hamáček také řekl, že možná vláda bude zvažovat obnovení provozu Ústředního krizového štábu. Jan Hamáček byl šéfem Ústředního krizového štábu během první vlny koronaviru.

Share