Šest jednoduchých tajemství pro pěstování nejlepších květin na vaše zahrádce

Květiny jsou ozdobou dvora, naučte se, jak je správně pěstovat.

Zdroj: odnaminyta.com

Je to snazší, než si myslíte. Pokud si nejste jisti, kde začít, čtěte dál!

Tip 1. Vyberte správné krajinné rostliny

První pravidlo úspěšného zahradnictví je umístění rostlin. Mnoho krajinných rostlin se o sebe samy postará, pokud se jim libí, kde rostou. A některé z nejjednodušších rostlin mohou být problémem, pokud je pěstujete na místě, které se jim nelíbí.

Věnujte pozornost podmínkám ve vašem dvoře a zapište si podrobnosti o různých místech, kam byste chtěli přidat kvetoucí venkovní rostliny. To zahrnuje, kolik přímého slunce tyto oblasti dostávají, jak vlhká půda zůstává po dešti a další faktory. Spolehněte se na tyto poznámky, když kupujete rostliny.

Tip 2. Pěstujte jednoleté rostliny a trvalky

Rozhodněte se, zda chcete pěstovat jednoleté rostliny, trvalky nebo kombinaci obou. Jednoleté rostliny jsou skvělé venkovní rostliny, protože většina kvetou neustále od jara nebo léta do podzimu. Ale musíte je sázet každý rok a někteří zahradníci to nemají rádi. Trvalky, na druhé straně, obvykle mají kratší období květu (mnoho kvetou jen několik týdnů), ale každý rok se vracejí a každý rok produkují více květin. Kombinace jednoletých rostlin a trvalek vám dává barvu během celé sezóny a snižuje množství výsadby, kterou musíte každý rok dělat.

Zdroj: odnaminyta.com

Tip 3. Hnojte půdu

Zúrodnění rostlin jim může pomoct růst rychleji a možná bude i více květin, ale díky hnojení půdy jsou vaše venkovní rostliny ještě zdravější a krásnější. Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je pokrýt půdu kompostem 3-10 cm jednou ročně. Když se kompost rozkládá, je nad rámec výhod toho, co může hnojení udělat.

Tip 4. Použijte mulč

Pokrytí půdy několika centimetry mulče je jedním z nejjednodušších způsobů, jak snížit údržbu zahrady. Mulčováni potlačuje plevel a pomáhá půdě zůstat déle vlhkou, takže nepotřebujete tolik vody. Kromě toho, mulč dává vaší krajině hotový a uklizený vzhled.

Tip 5. Vyberte barevné schéma

Kromě toho, aby vaše venkovní rostliny byly zdravé a krásné, musíte také vybrat barevné schéma, aby květiny na vaše zahrádce vypadaly co nejlépe.

Zdroj: odnaminyta.com

Tip 6. Odstraňte zvadlé květiny

Jednou za týden odstraňte zvadlé květiny. Díky tomu zahrádka vypadá čistší a svěžejší.

Share