„Léto nečekejte“: Meteorologové řekli, jaké počasí bude o víkendu v Česku

Konec týdne bude zatažený a deštivý. V pátek a sobotu teplota nepřesáhne 22 °C.

I když v pondělí teplota stoupne na 29 °C, déšť se nezastaví. Oteplování, podle meteorologů, přijde na konci příštího týdne.

Zdroj: aroundprague.cz

„Klasické středoevropské léto s častým střídáním deštivého a slunečného počasí a teplotami většinou vzdálenými tropické třicítce, které letos zažíváme, bude pokračovat“, řekla meteoroložka Jana Hujslová.

Ve čtvrtek bude zataženo, postupně déšť přijde na většinu území. Na severovýchodě země mohou být bouřky. Nejvyšší teploty vzduchu se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C.

Zdroj:bituk.media

V noci na pátek meteorologové očekávají zataženo. Mohou se objevit přeháňky nebo déšť, zejména na jihu země. Nejnižší noční teploty klesnou na 8-12 °C.

V pátek odpoledne bude zataženo, ráno je možnost mlhy. Většina území zažije silné deště a bouřky. Během dne bude teploměr ukazovat mezi 17 až 21 °C.

Zdroj:nk-online.tv

V sobotu bude opět zataženo, místy částečně zataženo. Meteorologové očekávají deště a někdy bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 9 do 13 °C, nejvyšší denní teploty nepřesáhnou 22 °C.

Zdroj: teren.in.ua

Neděle není výjimkou. Hydrometeorologický ústav předpovídá zatažené počasí, déšť a bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 11 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 21-25 °C, místy až 27 °C.

Zdroj: suspilne.media

V pondělí bude polojasno se slabým deštěm, postupně však začne oblačnosti přibývat.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C.

Odpoledne se teplota vzduchu zahřeje na 24–29 °С.

Zdroj: galas.te.ua

Od úterý do čtvrtka meteorologové slibují, že se postupně vyjasní a srážky budou vzácné.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, teplota postupně klesne na 8-12°C.

Nejvyšší denní teploty dosáhnou 20 až 25 °C, na konci příštího týdne se vzduch zahřeje na 27 °C.

Share