Velký výtvarník a herec Miloš Nesvadba si vydechl naposledy: Jeho syn Michal Nesvadba promluvil o jeho posledních minutách života

22. července Česko přišlo o dalšího dobrého člověka. Ve věku 95 let zemřel známý herec, spisovatel, ilustrátor a výtvarník Miloš Nesvadba. O této tragické události informoval Michal Nesvadba, syn zesnulého herce.

Syn zesnulého herce o případu informoval ČTK, prozradil také, jak to bylo. Michal Nesvadba prozradil, že jeho otec na ně čekal, než si vydechl naposledy.

Foto: Aha! – Karel Kopáč, archiv M. Nesvadby

„Byli jsme tak u něj, když odcházel“ řekl pro Aha! Michal Nesvadba. Syn otcovi poděkoval za vše, co mu otec udělal, čím mu pomohl.

Zdroj: Blesk / Martin Přibyl

Miloš Nesvadba byl opravdovou celebritou, která přinesla obrovský přínos kultuře naší země. Byl dlouholetý člen činohry Národního divadla.

Zdroj: Blesk / Martin Hurda

Miloš také vytvařel televizní pořady pro děti, které byly velmi populární. Byl také uznávaným výtvarníkem a jeho kresby pro děti byly opravdu velmi známé.

Pokud mluvíme o hereckych rolích, pak jednu z nejpamátnějších rolí hrál v pohádce Pyšná princezna. Tam byl princem ze Země zacházejícího slunce.

Foto: Martin Hykl, Pavel Machan, Marek Pátek, David Kunrát

Kromě této role ztvárnil řadu dalších postav v jiných pohádkách. Hrál také v dětských pořadech. Poslední film, ve kterém hrál, se jmenoval Pamětnice, to bylo v roce 2009.

V divadle hrál Miloš Nesvadba také hodně. Svou hereckou kariéru začínal právě v divadle, když mu bylo pouhých 20 let.

Zdroj: Blesk / Martin Přibyl

Právě v divadle vymýšlel většinu svých karikatur, inspirovali ho k tomu kolegové herci. Bude těžké dokonce uvést počet rolí, které hrál, ale byly jich desítky. Naposledy hrál v divadle v roce 2014.

Dokonce i když mu bylo 90 let, byl stále plný inspirace, aby něco vytvořil. To před několika měsíci řekl jeho syn.

Foto: Aha! – Karel Kopáč, archiv M. Nesvadby

Michal Nesvadba vzal svého otce za příklad a šel v jeho šlépějích. Věnuje se také dětským pořadům.

„Táta má k dispozici své oblíbené kafíčko, krásný výhled do ulice, tak sedívá na lidi, trošku nechápe ty roušky, on řiká, že nevidí na úsměv těch lidí“ řekl před několika měsíci Michal Nesvadba.

Foto: Aha! – Karel Kopáč, archiv M. Nesvadby

Tehdy také prozradil, že oslavili 95. narozeniny otce. Bylo to všechno velmi skromné, jen blízcí příbuzní.

Zdroj: Archiv

Velká osobnost Miloš Nesvadba se narodil 17. dubna 1925 v Praze a zemřel 22. července 2020 také v Praze.

Share