„V našem Vlčnově se prokázala nákaza koronavirem u osmi lidí“: jaké jsou doporučení hygieniků

Ve Vlčnově na Uherskohradišťsku prokázaly testy nákazu COVID-19 u osmi lidí.

Zdroj: irozhlas.cz

Na základě doporučení hygieniků by obyvatelé obce měli ode dneška především v uzavřených prostorách nosit roušky a používat dezinfekci. Vyplývá to z vyjádření hejtmana Jiřího Čunka (KDU-ČSL) a starosty Jiřího Matušíka (nestr. za ODS).

Zdroj: seznamzpravy.cz

Hejtman o nákaze informoval v pátek večer na svém facebookovém profilu. „V našem slováckém Vlčnově se prokázala nákaza koronavirem u osmi lidí. Proto se vyhlašuje od zítřka (soboty) nošení roušek, zavírání obchodů však nebude. Buďte opatrní, ale nebojte se. U většiny ze 420 pozitivně testovaných v našem kraji byl průběh lehký,“ napsal v pátek Jiří Čunka.

Zdroj: jihlavska.drbna.cz

Starosta prostřednictvím oficiálních webových stránek obce požádal na základě doporučení krajské hygienické stanice občany, aby zejména v uzavřených prostorách používali roušku a desinfekci. „Další informace budou poskytovány průběžně,“ uvedl Matušík.

Zdroj: hbclothing.cz

Ve Zlínském kraji dosud COVID-19 onemocnělo 420 lidí. Za poslední týden přibylo v regionu 36 nakažených. Hygienici zaznamenali 167 případů COVID-19 na Uherskohradišťsku, 144 na Zlínsku, 67 jich evidují na Vsetínsku a 42 na Kroměřížsku. Z nemoci se podle nich vyléčilo 366 lidí, tři lidé zemřeli. Vyplývá to z údajů zveřejněných v pátek dopoledne krajskou hygienickou stanicí.

Share