Štěstí není o penězích: Pět nejskromnějších miliardářů

Nekupují Ferrari nebo Lamborghini, nevlastní panské sídla za desítky milionů dolarů, mnoho z nich se svým vzhledem vypadají jako důchodci, ale mají nespočetné bohatství v miliardách dolarů.

1. Nejbohatší muž na planetě Jeff Bezos má 114 miliard, což mu přináší internetový gigant Amazon.

Zdroj: moneymakerfactory.ru

Bezosu nevadí utrácet spoustu peněz na charitu. Tam patří vzdělávací instituce: Princetonská univerzita (roční pomoc 15 milionů USD) a Washingtonská státní univerzita (15 milionů dolarů).

2. Forbes zařadil Warrena Buffetta s jměním 80,8 miliard dolarů na třetí místo ve svém žebříčku. Je známo, že Buffett koupil svůj dům v Nebrasce za pouhých 31 500 $. Je také vlastníkem skromného Cadillaca.

Zdroj: moneymakerfactory.ru

Od roku 2006 se Buffett zavázal darovat všechny své podíly charitativním organizacím po zbytek svého života. Mimochodem, k jeho příkladu se již připojilo 170 miliardářů z celého světa. V roce 2017 daroval podnikatel 82,5 miliardy dolarů na charitu.

3. Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, je znám každému – a téměř vždy nosí jednoduché džíny, tričko a tenisky na nohou. Zuckerberg, který má čistou hodnotu 69,6 miliard dolarů, nemá rád drahé a honosné obleky.

Zdroj: moneymakerfactory.ru

Zuckerberg z osobních věcí zná své auto za 30 000 dolarů a nemovitost v hodnotě 40 milionů dolarů. Další významnou akvizicí Marka byl havajský ostrov. Účelem nákupu však bylo pouze zachování nedotčené přírody.

4. Sergey Brin, zakladatel společnosti Google.

Zdroj: moneymakerfactory.ru

Proslavil se svou skromností a nenáročností s 59,5 miliardami dolarů. Podle svědectví blízkých lidí se chová velmi skromně: žije ve třípokojovém bytě a jako vůz používá Toyota Prius s hybridním motorem šetrným k životnímu prostředí.

5. Španěl Amancio Ortega, dne nachází v horní části Forbes: vlastní řetězec obchodů v 88 zemích.

Zdroj: moneymakerfactory.ru

Zároveň však sám upřednostňuje nosit kostýmy rozpočtových značek, žije v obyčejném bytě a má oběd spolu s podřízenými v běžné jídelně. A to vše navzdory jmění 58,4 miliard dolarů.

Share