„Proč bych měla v 50tce vypadat jako 30letá“: Pravdivá zpověď ženy

Moje kamarádka koupila drahou kosmetiku proti stárnutí pleti. Co to je, ona si uvědomila jen doma!

Mnoho žen kvůli strachu z vrásek utrácí spoustu peněz za drahou kosmetiku. Prodejci o těchto komplexech vědí a manipulují: „Podívejte se na vaši tvář! Vypadáte jako 50letá! Ale s naší kosmetikou… “

Kdyby mi to bylo řečeno, odpověděla bych: „No a co? Vypadám na svůj věk – tak co? Proč bych měla v 50tce vypadat jako 30letá?“

Byla bych naštvaná takovou konverzací!

Čtěte!

Snaha o větší přitažlivost je běžnou vlastností každé ženy, ale …

Zdroj: bomba.co

Vždy to tak bylo, odjakživa. Například, aby si uchovala svou mládí a krásu, dávala si Kleopatra medově mléčné koupele (nebo je to jen legenda?). A další „bohatí a slavní“ také dělali různé drahé procedury. Zároveň zdravý rozum říká, že můžete vypadat dobře jen pomocí pravidelné péče o sebe bez utrácení peněz za „super módní“ kosmetiku a procedury.

Také se mi zdá divné, když říkají: „Je mi 50, ale duší jsem čerstvá 18-tka!“ Co to znamená? Proč se stydíme nejen za vnější známky stárnutí, ale také za to, že jsme se změnily? Proč nejsme pyšní na to, že jsme teď chytřejší a moudřejší?

Co to vlastně znamená: „S duší 18-tky?“ To znamená dělat hloupé věci, zamilovat se do nesprávných lidí, mít obavy ze svého vzhledu, věřit každému a být naivní? Co je na tom tak dobrého?

„Mladá duše“ a „stará duše“: co je to?

Zmoudřet, dospět, vědět více, lépe porozumět sobě i ostatním, rozeznat skutečné hodnoty před falešnými, mít vlastní názor a nezajímat se o klepy – to je zrálá duše. Toto není k dispozici 18letým. Ve skutečnosti nikdo z nás nemá ve věku 50+ „mladou duši“ se všemi popsanými charakteristikami, jinak nás život nic neučí.

Zdroj: bomba.co

Podle mého názoru by měl být člověk pyšný na to, že v 50ce jsme dost chytří a moudří, abychom nedělali hloupé věci. A když dospělý člověk spěchá střemhlav do propasti vášně nebo za novým dobrodružstvím, na co je hrdý?

Jednou jsem uviděla fotografii svých spolužaček, které se setkali po 50 letech

Oblékly se jako školačky – měly na sobě školní uniformy, kravaty a mašličky. Myslely si, že to bylo zábavné. Bohužel to u mě nezpůsobilo nic jiného než zklamání. Nebylo to vtipné, ale smutné …

Zralé ženy, na rozdíl od těch mladých, konečně získaly svobodu! Čím starší, tím svobodnější! Dělám si co chci! Pouze svobodní lidé jsou šťastní, kteří jsou sami sebou a žijí podle svých pravidel.

Zdroj: clutch.ua

V mládí se bouříme, ale závisíme na tom, co řeknou naši rodiče a vrstevníky. A teprve teď, ve věku 50+, chápeme, že můžeme žít podle našeho vlastního scénáře. Můžeme přijmout nebo nepřijmout náš věk, minulé chyby a vrásky.

Klíčové slovo je „přijmout“

Budu upřímná, nechci aby mi bylo zase 18. Nyní žiji mnohem lépe, protože mé vnější změny jsou ničím, v porovnání s těmi vnitřními. Těší mě mnohem víc než známky stárnutí.

P.S. Samozřejmě, je mi líto svou přítelkyni! Udělám vše, aby jí pomohla nejen získat zpět své peníze, ale také najít svobodu. Svobodu být sáma sebou.

Share