„Pokud holka jde spát nedostatečně sytá, může v noci sníst celý dort“: Dvanáctiletá dívka vážící 172 kilo vyhrála soutěž krásy

Anna Hankins z Ameriky má problémy s nadváhou.

Narodila se s váhou, která byla mnohem menší, než je normální, ale velmi brzy dítě začalo hodně jíst. Chuť k jídlu byla vyvolána vzácným Prader-Williho syndromem, který bohužel nelze vyléčit. Nemoc postihuje jen malé procento lidí.

Zdroj: zen.yandex.ru

Důsledky Prader-Williho syndromu ztěžují život Anny a její rodiny. Všichni příbuzní se snaží dívce pomoci zkrotit její chuť k jídlu, ale jejich úsilí dosud nebylo korunováno úspěchem.

Ve 12 letech vážila 172 kilogramů. Dítě nemůže nic dělat bez pomoci matky.

Anna potřebuje pomoc ve všech banálních a jednoduchých pro zdravého člověka věcech. Anna už bez pomoci své matky nemůže převlékat se, osprchovat se nebo obout si tenisky. Pro ženu je již obtížné pomáhat dceři, protože se váha dítěte nesnižuje.

Zdroj: zen.yandex.ru

Kromě lékařské terapie, rodina Anny se snaží jí pomoci všemi dostupnými způsoby. Dívka má neovladatelnou chuť k jídlu a může jíst 24 hodin denně. Rodiče jsou již zvyklí na to, že dítě může ukrást jídlo přímo z jejich talířů a snaží se omezit přístup dívky k jídlu.

Annaův otec se již pokoušel pověsit zámek na ledničku a schovat všechny dobroty v sklepě, ale Anna dokáže najít něco zakousnout. Například, pokud Anna jde spát nedostatečně sytá, může v noci sníst celý dort, který je v ledničce.

Zdroj: zen.yandex.ru

Není divu, že její váha způsobuje obavy lékařů. Anně už byly diagnostikovány vážné problémy se srdečním svalu a dýcháním.

Ale jak se ukázalo, seznam diagnóz není rozsudek. V Americe dobrovolníci z jednoho lékařského centra každoročně pořádají soutěž krásy Miss Amazing. Zúčastnit se jí mohou pouze dívky se zvláštnostmi.

Matka Anny dlouho přemýšlela, zda by se její dcera měla zúčastnit neobvyklé soutěže, ale rozhodla se, že to stojí za to. Pro dívku bylo ušito několik šatů a její matka pomohla Anně vylézt na jeviště.

Zdroj: zen.yandex.ru

Ve 12 letech Anna Hankins, vážící více než 170 kilogramů, vyhrála soutěž krásy a vrátila se domů s titulem. Nyní se chce takových soutěží účastnit tak často, jak je to jen možné.

Hlavním úkolem soutěže samozřejmě není vybrat nejkrásnější účastnici, ale pomoci dívkám výrazně zvednout sebevědomí. Například Anna Hankins, která od dvou let trpí vážnou nemocí, se konečně cítila jako obyčejná dospívající.

Vítězství v soutěži krásy pomohlo dívce získat sebevědomí.

Zdroj: zen.yandex.ru

Share