“Po čtrnácti dnech mi vypadl cely týl”: Česká Miss Earth 2015 řekla o své náročné nemoci

23letá česká Miss Earth 2015 Karolina Mališová sdílela svým fanouškům na sociálních sítích, že je nemocná. Už půl roku má boj s alopecii. Před 5 měsíci vypadali ji vlasy na týlu.

Už několik měsíců modelka se snaží vyléčit. “Nechtěla jsem o tom nikomu říkat, ale doufám, že tím někomu se stejným problémem pomůžu,” řekla Mališová.

Zdroj: instagram.com

Modelka zjistila, že je nemocná jenom před Vánocemi. “Seděla jsem se ségrou a měla jsem vyčesaný vrchol. Ona mi řekla, že vzadu nemám vlasy. Ihned jsem utekla na kožní, a chtěla jsem, aby mi hned nasadili nějakou léčbu,” uvedla modelka.

Zdroj: instagram.com

Bohužel, Karolina od lékařů dostala jenom šampon a kortikoidy. Nikdo ji nevysvětlil, jakou má nemoc. Modelka také byla na vyšetření krve, kde se však nic nenašlo.

“Pak mi vypadla půlka vlasů. Po čtrnácti dnech byl to cely týl. Potom to začalo padat za ušima. Začala jsem uvažovat, z čeho to kůže být, a jsem zjistila na internetu, že asi mám alopecii,” řekla modelka.

Zdroj: instagram.com

Obvykle, takové vypadávání vlasů muže působit silný a dlouhodobý stres. Mališová měla velmi náročný rok, protože dělala státnice a stěhovala se do Prahy.

“Snažila jsem to všechno stíhat a honila jsem se. Moje tělo mi připomínalo, ale já ho ignorovala. Teď na mě čeká mezoterapie, karboterapie a akopunktura,” uvedla Karolina.

Zdroj: instagram.com

“Bylo to hodně bolestivé. Při mezoterapii se do týlu vpichují nějaké látky. Bolelo to jako kráva. Karboterapie jsou plynové injekce a bylo to celkem v pořádku. Při akupunktuře se napichovaly body na psychiku, stres, vlasy a krev,” dodala modelka, vlasy které už po léčbě rostou.

Zdroj: instagram.com

Share