Od smutného osudu uběhlo už jedenáct let: Jak se dnes má Natálka

Už jedenáct let uplynulo od trestného činu čtyř neonacistů ve Vítkově v Moravskoslezském kraji. Tehdy zapálili dům jedné rodiny. V domě byla dvouletá holčička a přežila jen díky zázraku, ale zároveň utrpěla popáleniny na 80 procentech těla. Stala se tak novinkou, o které se diskutovalo nejen v Česku, ale i v zahraničí. Reportéři TV Nova mluvili s Natálkou, které je už 13 let.

Natálka je už teenager, letos na podzim už bude v sedmé třídě. Věnuje se tanci, baví ji to. A stejně jako ostatní dívky miluje plyšové medvídky.

Zdroj: TV Nova

Matka dívky řekla, že dcera ráda chodí do školy a studuje. Na konci šesté třídy dostala dobré vysvědčení.

K tragédii dívky a celé její rodiny došlo v dubnu 2009. Natálka spolu s rodinou spala v noci v domě, když skupina neonacistů hodila lahve se zápalnou směsí a zapálila dům.

Zdroj: TV Nova

Bylo to velmi děsivé, aby zachránila dceru, matka byla nucena vytáhnout ji za vlasy z ohně. Dívka utrpěla popáleniny na zhruba 80 procentech těla.

Z toho mohla malá Natálka zemřít, ale bojovala o svůj i život a podařilo se jí přežít.

Zdroj: TV Nova

Rodiče říkají, že jejich dcera je velmi tichá a zamlklá. Natálka mluví převážně jen se svými příbuznými nebo se svým papouškem.

Zdroj: TV Nova

Matka Natálky prozradila, že dcera nechce do kolektivu, nemá zájem komunikovat s ostatními lidmi. Chce být hlavně s mámou.

Zdroj: TV Nova

Natálka má ráda hudební výchovu a výtvarku. Teď už si dívka uvědomuje, že v budoucnu nebude jako všichni ostatní kolem ní.

Natálka navíc vzpomíná, co se stalo před jedenácti lety. Ptá se maminky na jizvy a také na prsty, které po té nehodě nemá.

Zdroj: TV Nova

„Ona hodně roste, ta kůže s ní neroste tak, jak má, už ji to začíná i někde táhnout“ řekla natálčina matka pro TV Nova, čímž dala najevo, že její dcera brzy podstoupí další operaci kůže.

Zdroj: TV Nova

Po útoku byli všichni pachatelé nalezeni a odsouzeni. Každý z nich dostal v průměru zhruba 20 let vězení.

Dívka se krásně usmívá, přestože stále cítí bolest v duši a na těle. Už teď si ale uvědomuje, že s tím bude muset žít celý další život.

Share