“Nikdy nevíš, jak jednou dopadneme my”: Lidé by si měli z Karla Gotta brát příklad

Karel Gott téměř před rokem podlehl zákeřně nemoci, ale i do dnes nikdo neřekl o něm nic špatného. Ženy říkají, že byl gentleman. Jeho okolí často uvádělo, že měl dobré srdce.

25 let na koncertech Karla Gotta provázel bubeník Jan Žižka, který všechna dobrá slova potvrdil a dodal, že by si z něho lidé měli brát příklad.

Zdroj: ahaonline.cz

Žižka byl s Karlem Gottem velmi dlouho, a nikdy neměl s nim žádný spor. Ve své knize Zlata léta s Karlem Gottem napsal, že Gott byl dobrý ke všem.

“Vždy dal dost peněz žebrákům v tehdy západních zemích, kdy u nás toho ještě neexistovalo. Říkal, nikdy nevíš, jak jednou dopadneme my,” napsal Jan.

Zdroj: irozhlas.cz

Žižka také měl něco s dcerou Gotta Dominikou, která nic netajila před svým otcem. Žižka to vůbec nepopírá a píše ve knize o svém vztahu k Dominice.

“Karel byl gentleman. Určitě ho to moc netěšilo, ale mlčky to toleroval,” napsal Žižka. Také takový vztah netěšil ještě jeho manželku, kterou měl v té době.

Zdroj: super.cz

“Nejsem na to pyšný. Naštěstí máme nyní s druhou ženou výborné vztahy. Dominika také někde zveřejnila, že jsem jí vozil do školy. Ale to pravda není, to by vypadalo, že jsme spolu spali u nás doma. To bych fakt neudělal,” uvedl Jan.

Také na turné z Gottem jezdila i jeho dcera Dominika, která s Žižkou byla moc hlučná, a legendární zpěvák nemohl usnout. “Jednou mi to Karel řekl. Nebylo mi to úplně příjemné,” řekl Žižka.

Zdroj: discogs.com

“Snažili jsme Gotta před koncertem nerušit. Také jsem obdivoval jeho geniální paměť. Nikdy se ve svých písních nespletl. S tím přesně souvisí jeho schopnost si uvádět dvouhodinové koncerty sám a ještě vtipně,” uvedl Jan.

“Pamatoval si totiž sled písni za sebou, včetně jejich úvodu v různých jazycích je neuvěřitelně. Vše bez kousku papíru, nebo taháku,” napsal Žižka.

Zdroj: irozhlas.cz

Share