Dojemný příběh: Tisíce lidí reagovaly na prosbu domova důchodců, aby psali dopisy osamělým seniorům

Během pandemie většina klinik a domovů důchodců na celém světě přísně zakázala návštěvy a jejich obyvatelé se cítili sami ještě více než kdy jindy. Domov důchodců v Severní Karolíně našel skvělé východisko.

Všechno to začalo tím, že 24. června jeden ze zaměstnanců domova důchodců Victorian Senior Care zveřejnil dojemný příspěvek na sociálních sítích.

„Už nemůžu klidně sledovat, jak naši obyvatelé trpí sami. Staří lidé, kteří žijí v domově důchodců, i tak nemají dostatečnou péči a fyzický kontakt se svými blízkými. A teď, když kvůli koronaviru neviděli své příbuzné již několik měsíců, je všechno ještě složitější.

Dlouho jsme přemýšleli, jak je podpořit, a my jsme dostali nápad: potřebujeme kamarády na dopisování! Možnost psát dopisy pomůže našim starým lidem, aby se necítili tak sami. Pokud máte čas, napište nám e-mail!“

Později zaměstnanci začali zveřejňovat na sociálních sítích fotografie seniorů, kteří mají v rukou plakáty. „Hledám kamaráda na dopisování“, „Rád čtu a těším se na tvé dopisy“, „Pojďme mluvit o všem“.

Několik desítek seniorů chtělo si dopisovat s přítelem a později se k akci začali připojovat další domovy důchodců.

V prvních dnech se zdálo, že na akci reagovalo jen několik dobrovolníků. Začátkem července se však najednou stal zázrak: uživatelé sociálních sítí začali sdílet příspěvek a po několika dnech dosáhl počet sdílení 350 tisíc, publikace slavných bloggerů získaly několik tisíc komentářů. V červenci obdržela Victorian Senior Care hodně papírových dopisů.

„Nejprve jsme dostávali dopisy pouze ze Spojených států, ale později začali psát lidé z celého světa a všichni chtěli podporovat naše seniory. To je ůžasné! Jsme vděční každému z vás!“

Líbí se vám takový nápad?

Share