„Dívka 10 let fotografovala bezdomovce na ulicích“: Setkání s jedním z nich změnilo její život

Diana Kim je fotografka z havajského ostrova Oahu. Příběh rodiny této dívky není jednoduchý: rodiče Diany se rozvedli, když byla ve škole, postupně ztratila kontakt se svým otcem, a pak někde úplně zmizel.

Od dětství ta dívka velmi milovala fotografii: otec ji kdysi vštípil tuto lásku, dokonce měl své vlastní malé fotografické studio. Z koníčka se postupně stala profese.

V roce 2003 se Diana jako studentka umělecké školy rozhodla vytvořit sociální projekt – fotodokumentace bezdomovců na ulicích Honolulu.

Zdroj: tourister.ru

Projekt byl pracný a časově náročný. Diana 10 let fotografovala bezdomovce, dokud náhodou nenarazila na svého otce.

Diana ho okamžitě poznala. Byla ohromena.

Zdroj: tourister.ru

Nejsmutnější však je, že její otec trpěl mírnou schizofrenií. Poznával svou dceru, ale když vznikal další záchvat, přestával ji poznávat. V takových okamžicích nechápal, kdo ona je, co od něj chce, mohl mluvit s někým, kdo neexistuje, vypadal zmateně a vyděšeně.

Zdroj: tourister.ru

Muž utekl od ní. Diana strávila několik dní hledáním svého otce, dokud si ho znovu nevšimla na jeho obvyklém místě. A to vše se opakovalo znovu a znovu.

Muž její pomoc odmítal. Nebylo možné přesvědčit ho, aby něco změnil.

Zdroj: tourister.ru

Uplynuly tedy dva roky. V roce 2014 byl otec Diany hospitalizován s infarktem. Nějaký čas strávený v nemocnici mu byla poskytnuta nezbytná lékařská péče, podstoupil také psychiatrické vyšetření a psychiatr mu předepsal vlastní léčbu.

Diana a její otec v roce 1988.

Zdroj: tourister.ru

Diana řekla, že když byla dítětem milovala sladkosti a fotografovat se a obě záliby pocházely od jejího otce.

Zdroj: tourister.ru

Muž se postupně uzdravil a jeho duševní stav se vrátil do normálu. Nyní muž se vrátil k normálnímu životu, pracuje, vidí se se svou dcerou, dívá se na jejich staré fotky a vzpomíná si minulost a také plánuje cestu do Jižní Koreje, aby tam našel své příbuzné. Znovu má sny a naděje.

Zdroj: tourister.ru

Zdroj: tourister.ru

Share