Češi znovu kupují masky a dezinfekční prostředky: „Nárůst počtu infikovaných lidí v ČR vede k přípravě na přísnější opatření“

Nárůst počtu infikovaných lidí v České republice vede lidi k přípravě na přísnější bezpečnostní opatření. Lékárny potvrzují zvýšenou poptávku po maskách, respirátorech, dezinfekčních gelech a doplňcích vitamínů. Uvádějí však, že mají tentokrát dostatek zásob ve srovnání s jarem.

Zdroj: Freepik.com

Největší zájem o ochranné prostředky byl zaznamenán v Praze, poté v Jihomoravském kraji a Moravskoslezském kraji.

„Lidé nejčastěji kupují masky, antibakteriální gely, mýdla a doplňky stravy na podporu jejich imunitního systému. V současné době máme dostatek zásob, které pravidelně doplňujeme,“ uvedla Kateřina Shotliová, PR specialistka pro lékárnu Pilulka.cz.

Zdroj: Freepik.com

Internetový obchod MALL.cz také zaznamenal nárůst zájmu spotřebitelů po červnové recesi, zejména o dezinfekční a antibakteriální gely. V posledních týdnech kupující na webu znovu hledají masky.

„Masky jsou v TOP 3 nejoblíbenějších vyhledáváních na našem webu, což je také kvůli novým ohniskům a zavedení dalších opatření. Máme dostatek zboží a neočekáváme žádné přerušení, dodávky jsou prováděny v normálním režimu, takže zákazníci mohou zboží obdržet hned další den, “uvedla zástupkyně obchodu Pavla Pavlíková.

Zdroj: Freepik.com

Dost masek mají i v lékárnách Dr. Max, řekl zástupce společnosti Michal Petrov. „V lékárnách máme 50 tisíc kusů, denní prodej – 5 tisíc kusů.“ Také neustále naskladňujeme na internetový obchod. Očekáváme dodání sortimentu přes víkend a příští týden, “ řekl.

Zdroj: Freepik.com

Zákaz pohybu na veřejných místech bez ochrany dýchacích cest platil v České republice od 19. do 25. května. V prvních dnech masky zmizely z lékáren a obchodů, protože je lidé kupovali a zásoby nebyly dostatečné pro takovou poptávku. Také chyběly zdravotníkům, za což bylo ministerstvo zdravotnictví kritizováno. Postupně Česká republika začala dovážet miliony masek, respirátorů, rukavic a ochranných oděvů.

Zdroj: Freepik.com

Share