“Ty jednou natočíš film a budeš v něm hrát Havla”: Viktor Dvořák otevřeně promluvil o převtělení do bývalého prezidenta

40letý Viktor Dvořák je velmi známý herec v Česku. V novém celovečerním filmu Havel ztvárnil bývalého prezidenta Václava Havla.

Jednou, v divadle mu řekla kolegyně: “Ty jednou natočíš film a budeš v něm hrát Havla”. Její úžasná předpověď se vyplnila. Co si o tom mysli herec?

“Bral jsem vyjádření mé kolegyni s nadsázkou. Jako milý projev sympatie, nic víc. Netušil jsem, že má doma křišťálovou kouli,” řekl herec.

Zdroj: super.cz

Dvořák svým zevnějškem je velmi podobný Václavu Havlu. “Každý má někoho, komu se trochu podobáme,” uvedl Viktor.

Pro herce bývalý prezident České republiky byl příkladem. “Byl takovým člověkem, který se dokázal podívat na věci z jiného úhlu než ostatní. Jsem vděčný, že jsem mohl ho hrát. Byl hrdinou, který měl a má o co říct,” řekl Dvořák.

Obecně je známo, že Václav Havel byl nevěrný své ženě, ale herec to nevnímá negativně. “Měli takový zvláštní vztah. V němž paní Olga o všech Václavových známostech věděla a brala je velkomyslně na milost,” uvedl herec.

Zdroj: radio.cz

Dvořák dlouhou dobu měl problém s cigarety, ale nedávno se odnaučit kouřit. Ve filmu bylo několik scén, kde herec to musel dělat, ale kouřil jenom cigarety bez nikotinu. Jak to kouření zvládl?

“To nejhorší, co by se mohlo stát, bylo, že bych se znovu rozkouřil, a to byla cena, kterou bych pro to natáčení podstoupil. Naštěstí se tak nestalo, ale byly dva dny, kdy se mi to sešlo, kouřil jsem hodně a druhy den ráno mi bylo dost zlé,” řekl Dvořák.

Zdroj: reflex.cz

Herec si zahrál postavu Václava Havla už potřetí. Poprvé to bylo ve filmu Pražské orgie, a podruhé ve divadelní hře Čapek, kde Havel vede dialog s Čapkem, který se odehrával ve vězení.

Herec byl velmi rád, když ho pozvali na casting celovečerních filmu Havel. Ale nebyl překvapeni, protože přesně věděl, že Slavík Horáka o něm zmínil.

Dvořák měl jasnou představu, jak hrát Václava ve filmu díky divadelní hře Čapek. To mu velmi pomohlo dostat role bývalého prezidenta.

Zdroj: extra.cz

“Scénář mě vůbec nepřekvapil. Věděl jsem tam skoro všechno. Ale hlavním cílem nebylo dělat karikaturu člověka. Chtěli jsme, aby to byl člověk uvěřitelný. Udělali jsme pro to maximum, a musím říct, že mám z toho filmu velkou radost,” uvedl herec.

Režiséra Slavíka Horáka Viktor zaujal tím, že byl velmi podobný Václavu Havlovi svým chováním. Také jsou oba narození ve znamení vah, což znamená, že jsou velmi váhaví muži.

Také herec stejně jako bývalý prezident nemá děti. “Děti jsou přirozenou části života, ale jsem někde slyšel: ‘Největší dar, který člověk muže dostat od života je harmonický partner,’ a to jsem našel,” řekl Viktor.

Zdroj: ceskatelevize.cz

Share