V Česku zavřeli supermarket kvůli nakaženým koronavirem zaměstnancům: Onemocnělo sedm pracovníků obchodu v Litomyšli

Koronavirus stále brání tomu, aby některé podniky fungovaly normálně. V Litomyšli tak kvůli nemoci zavřeli supermarket Kubík. V pátek byl poprvé diagnostikován koronavirus u dvou pracovníků supermarketu. Poté byli testováni další pracovníci obchodu a ukázalo se, že nakažených bylo dalších sedm lidí. Naštěstí všichni měli buď slabé příznaky, nebo je vůbec neměli. V úterý byl obchod zcela dezinfikován.

O tom, že supermarket přestane dočasně fungovat, informoval Kubík a.s. na svých oficiálních stránkách. Majitel obchodu jednal rychle.

Zdroj: kubik.cz

Jakmile bylo v pátek zjištěno, že dva zaměstnanci supermarketu mají koronavir, obchod byl uzavřen a majitel o tom informoval Krajskou hygienickou stanici.

Zdroj: kubik.cz

Poté následovalo testování všech ostatních pracovníků a brigádníků obchodu. Testovali je už v neděli. Výsledky testů byly připraveny následující den a ukázalo se, že dalších pět lidí je nakažených.

Zdroj: kubik.cz

V pondělí byly testovány na koronavirus vedení společnosti. To bylo nutné udělat, protože byli neustále v kontaktu s pracovníky.

Naštěstí poslední testy byly všechny negativní. Virus se tak zatím nepřenesl na jiná pracoviště. V plánu je také testování pracovníků centrály.

Zdroj: kubik.cz

V úterý byla provedena kompletní dezinfekce supermarketu. Přijela specializovaná firma, která odvedla veškerou práci.

Ale to není všechno, tento čtvrtek a pátek v supermarketu bude udělán generální hloubkový úklid. Zatím tedy není známo, kdy bude obchod znovu fungovat.

Zdroj: kubik.cz

„Velmi dobrou zprávou je, že všechny pozitivní případy jsou buď zcela bez příznaků nebo s velmi lehkým průběhem“ řekl předseda představenstva společnosti Kubík a.s. Martin Kubík.

Share