16 nádherných účesů pro dámy za 50: S nimi vždy zůstanete na módní vlně

Krása po 50 letech je výsledkem tvrdé a pečlivé práce na svém vzhledu.

Zdroj: ukr.media

Nestačí jen používat krém na obličej každý den. Musíte také cvičit, starat se o vlasy a zuby. V tomto případě nezapomeňte obnovit si šatník a účes podle nejnovějších módních trendů.

V tomto materiálu najdete informace o perfektních účesech pro dámy za 50. S nimi vždy zůstanete na módní vlně!

Zdroj: ukr.media

Nejlepší Délka

Ženám po 50 letech stylisté nedoporučují nosit dlouhé vlasy. Střední délka vypada mnohem lépe. A důvodem je stav pramenů: v průběhu let vlasy se stávají tenčí, je jich méně a šednou. A udržování barvy a zdravou strukturu na krátkých vlasech je mnohem jednodušší.

Dobře zvolený krátký nebo středně dlouhý účes vždy vypadá lépe než tusklé dlouhé šedé prameny.

Pro ty, kteří jsou zvyklí na dlouhé vlasy a bojí se radikální změny, je lepší zvolit možnosti, střední délky, jako na obrázku.

Zdroj: ukr.media

Zdroj: ukr.media

Nejvhodnější forma

Vzhledem k tomu, že vlasy se v průběhu let stávají se tenči, je lepší nosit stupňovanému účesu . V ní je nádhera dosažena tím, že prameny jsou řezány vrstvami.

Stylista může nabídnout také mazanou vychytávku, když jsou krátké prameny pod dlouhými, což vytváří zajímavý objemový efekt. Nicméně, když se rozhodnete pro takový účes, buďte připraveni navštívovat kadeřnictví pravidelně, protože krátké prameny rychle odrůstají.

Ofina je prvek účesu, velmi vhodný pro ženy po 50 letech. Zakryje vrásky na čele a kolem očí a zaručeně vás udělá mladší o pár let.

Lehká asymetrická dlouhá nebo krátká ofina, jako na fotografii, přinese čerstvé poznámky k obrazu.

Zdroj: ukr.media

Ženy po 50 letech také doporučujeme, aby používaly přirozené kudrlinky v účesech. Kudrlinky by měly být jen mírně zvlněné nebo dokonce stejné jako na fotografii.

Zdroj: ukr.media

Zdroj: ukr.media

Mnoho zralých žen máji rádi „svazek“ nebo „skořápkový“ účes. Tyto elegantní možnosti jsou perfektní po ženy 50 let. Ale nedělejte je příliš přísnými.

Přidejte jim romantiku ve formě volných pramenů v obličeji. V tomto případě vám účes nepřidá další roky, ale naopak vás osvěží.

Barva vlasů po 50 letech

Není žádným tajemstvím, že v průběhu let jsou vlasy matné a pokryté šedinou.

Ženě po 50 letech je nesmírně důležité přidat jas. Musíte však jemně cítit hranici, kterou nemůžete překročit: Barva vlasů musí být zvolena nasycenými, ale současně přírodními odstíny.

Vhodné jsou barvy: hnědá nebo medová blond. Černa a červena barva by měla být kategoricky odmítnuta. Tyto barvy nejen zdůrazňuji věk ženy, ale přidávají roky.

Rada! Optimální barva vlasů pro padesátiletou dámu je o pár tónů světlejší než přirozený odstín.
Vynikající osvěžující efekt vytvářejí jednotlivé melírované prameny v účesu, například jako na fotografii.

Zdroj: ukr.media

Příklady nejúspěšnějších účesů

Podívejte se na fotku Sharon Stone. Její krátký účes – úspěšný experiment stylistů. Módní efekt nedbalého účesu je dosažen použitím vosku na vlasy. Hvězda se rozhodla rozloučit s dlouhými vlasy když se blížila k padesátiletému věku.

Zdroj: ukr.media

Hollywoodská herečka Kim Catrallová považuje za nejúspěšnější účes, který se vlní v jemných „ranních“ vlnách. Na fotografii je vidět, jak šetrně se chová žena ke svým vlasům. Pro jejich zachování ona drží speciální stravu.

Zdroj: ukr.media

Na další fotografii je „andělský“ bob od Meg Ryanové. Stylista herečky, autorka tohoto účesu tvrdí, že je vytvořena pro ženy, které kategoricky odmítají stárnout. Dat do pořádku takový účes netrvá déle než 10 minut času.

Zdroj: ukr.media

Čeho se vyvarovat v účesech po 50 letech

Držet krok s módou je dobrá věc, ale nezapomeňte na rysy dospělosti. Aby nevypadala jako legrační stará dáma v očích ostatních, ženy po 50 letech by měly poslouchat rady:

– barvit šediny pouze v přirozený tón, nedávejte jí šanci informovat ostatní o vašem skutečném věku;

– ultramoderní krátký účes dělá mladší pouze mladé dívky, u starších žen jsou pak vidět vrásky na krku;

– nedávejte vlasům dokonale hladký tvar – to je typické pro staré dámy.

Zdroj: ukr.media

Dobrý vkus a elegance – to jsou hlavní složky úspěšného účesu žen po 50.

Vlasy by měly vypadat dobře a přirozeně, aby ostatní neměli pocit,že se snažíte být mladší. Nebuďte lhostejni k vašemu vzhledu. To pomůže udržet živost a dobrou náladu, bez ohledu na počet let, které jste prožili.

Share