Nový rekord v počtu nakažených za posledních 6 dní: statistiky ministerstva zdravotnictví uvádějí, že ve čtvrtek v České republice bylo zaznamenáno 137 nových případů nakažení covid-19

Statistiky ministerstva zdravotnictví uvádějí, že ve čtvrtek bylo 137 nových případů nákazy koronavirem. Počet nových případů nákazy se opět zvýšil. Za celou dobu pandemie se v Česku nakazilo 13 612 lidí, z toho 355 zemřelo, ale více než 8,6 tisíce se již vyléčilo.

Většina lidí, kteří onemocněli koronavirem, nemá žádné zjevné příznaky onemocnění a trpí převážně mírnou formou. Nyní je v nemocnicích 141 pacientů s koronavirem, z toho 18 ve vážném stavu.

Zdroj: mzcr.cz

Od 1. března bylo v ČR provedeno více než 610 tisíc testů, například ve středu bylo provedeno více než 3,7 tisíce testů.

V naší zemi se COVID-19 šíří převážně prostřednictvím lokálních ohnisek nákazy. Takové hlavní ohniska nákazy jsou Karvinsko, Kutnohorsko, Frýdecko-Místecko a Jihlavsko.

Zdroj: mzcr.cz

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že mezi horníky a jejich rodinnými příslušníky v Karviné nyní není mnoho nových případů.

Zdroj: mzcr.cz

Nyní se objevily další ohniska nákazy koronavirem. Například v nemocnici v Uherském Hradišti a v ubytovně v Čečelicích na Mělnicku.

Pokud spočítáme počet nových případů nákazy na 100 tisíc obyvatel, tak se ukáže, že na Mělnicku bude 21 případů nákazy na 100 tisíc obyvatel.

Zdroj: mzcr.cz

Na Karvinsku bude tento ukazatel odpovídat 51 případům nákazy na 100 tisíc obyvatel a na Frýdecko-Místecko 25 případům.

Zdroj: Deník / Michal Hrabal

V některých okresech se situace zlepšila, hygienici proto doporučují zmírnit některá opatření, například v v okrese Kutná Hora.

Zdroj: Profimedia.cz

Za celou dobu pandemie koronaviru bylo v Česku nejvíce nemocných v Moravskoslezském kraji, kde celkem onemocnělo 3 905 lidí.

Zdroj: Reuters / Caitlin Ochs

V hlavním městě onemocnělo celkem 2 722 lidí a ve Středočeském kraji 1 390 lidí. Nejnižší je tento ukazatel v Jihočeském kraji, je tam jen 214 případů nákazy.

Na koronavirus bylo nejvíce úmrtí zaznamenáno v Praze, nejméně zemřelo na tuto nemoc ve Zlínském kraji.

Share