Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář se chce soudit s předsedou komunistů: Je to reakce na slova Filipa v přímém přenosu a chce očistit dobrou pověst své rodiny

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář chce žalovat předsedu komunistů Vojtěcha Filipa. Je to reakce na slova Filipa v přímém přenosu CNN Prima News, když prohlásil, že rodina Koláře v minulosti byla spojená s nacisty.

Podobné výroky si dovolila i právnička Klára Samková.

Zdroj: top09.cz

V květnu Filip řekl, že širší rodina starosty má nacistickou minulost a jako důkaz slouží archivy v Třeboni. Kolář to popřel a vyzval předsedu KSČM k omluvě.

Na to ale komunista nereagoval.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Ondřej Kolář také dodává, že Filip je místopředsedou Sněmovny, a když lidé z jeho úst slyší nějaká obvinění, tak si začínají myslet, že to může být pravda.

Nyní se proto starosta Prahy 6 chce bránit u soudu.

Zdroj: pravyprostor.cz

Podobné informace kolovaly na sociálních sítích ještě během minulého léta a psalo se, že Kolař má vztah k agentu gestapa Ottu Kolarovi.

To prý vysvětluje, proč Kolář nechal demontovat sochu maršálovi Koněvu. Otto Kolar však nemohl být dědečkem starosty, protože zemřel v roce 1945 a otec Koláře se narodil v roce 1962.

Zdroj: idnes.cz

Není ale známo, jestli Vojtěch Filip nepronesl svá slova na základě tohoto příspěvku.

Starosta Prahy 6 tvrdí, že v rodině žádného Ottu Kolare neměli a je zvědavý, co Filip bude u soudu říkat. Po předsedovi komunistu chce i finanční odškodnění.

Zdroj: echo24.cz

Kolář navíc dodává, že jeho dědeček je stále naživu a je naprosto nechutné, když někdo šíří podobné lži. Babička dokonce kvůli těmto obviněním plakala.

Žaloba se zatím připravuje a bude podaná během příštích týdnů.

Zdroj: aeronet.cz

Podobná situace se stala i s advokátkou Klárou Samkovou, kterou Kolář již zažaloval. Na sociálních sítích Samková také napsala, že má důvěryhodné informace o tom, že Otta Kolar je dědečkem Ondřeje Koláře.

Stížností se nyní zabývá Česká advokátní komora a rozhodnutí se dá očekávat během několika měsíců.

Zdroj: info.cz

Klára Samková se odmítla na toto téma bavit a jen dodala, že tento příspěvek nesouvisí s výkonem advokacie.

Pokud vina Samkové bude prokázaná, může dostat trest. Jedná se o napomenutí, peněžitý trest nebo zastavení výkonu advokacie.

Zdroj: relax.cz

Share