„Je to mé finální rozhodnutí. Budu to jen pozorovat a komentovat“: Poslanec strany TOP 09 kníže Karel Schwarzenberg oznámil, že se do příštích voleb do Sněmovny nezúčastní

Karel Schwarzenberg rozhodl, že už nechce kandidovat do Sněmovny. Čestný předseda strany TOP 09 to řekl v rozhovoru pro Reflex. Stejné prohlášení uvedl předseda poslaneckého klubu TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. Prohlásil to o den dříve než kníže.

Poslanec strany TOP 09 kníže Karel Schwarzenberg oznámil, že se do příštích voleb do Sněmovny nezúčastní.

Zdroj: Blesk – Tonda Tran

Čestný předseda strany TOP 09 uvedl, že je nejstarším poslancem v parlamentu a označil se za prastarého dědečka.

„Budu to jen pozorovat a komentovat. Je to mé finální rozhodnutí“ řekl Karel Schwarzenberg pro Reflex. Nyní je knížeti 82 let.

Zdroj: Profimedia

Dva dny předtím stejné prohlášení učinil bývalý předseda strany TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. Nyní je stejně jako Schwarzenberg poslancem.

Zdroj: Aha! – Jakub Poláček, ara

Miroslav Kalousek vysvětlil, že nemá politické ambice na příští volby. Podle něj má nyní mnohem větší zájem o vytvoření nějakého projektu, který by mohl změnit situaci.

Zdroj: Michael Tomeš E15

O slučování mluví některé opoziční strany už několik let, ale v praxi se tak nestane.

To se neděje například kvůli některým politikům v různých stranách, například ve straně TOP 09 je takový Miroslav Kalousek.

Zdroj: CNC – Petr Novotný

Opozice chce vytvořit takové sdružení, které by porazilo hnutí ANO. Kvůli bývalému ministru financí se však některé strany nechtěly spojit s TOP 09.

„Je pravda, že ho lidi nemají příliš rádi. Částečně si za to může sám“ komentoval situaci kolem Miroslava Kalouska Karel Schwarzenberg.

Zdroj: Jan Handrejch, Právo

Podle něj je ale Miroslav Kalousek i přes všechny své nedostatky nejkompaktnější člověk v parlamentu v ekonomických otázkách.

Zdroj: Blesk / Martin Přibyl

Kníže dodal, že lidé nemají bývalého ministra financí rádi kvůli jeho minulosti a kvůli tomu, že je lepší než ostatní a neustále dával to najevo.

Share