“Zítra je neděle a mám být v 5 práci. Čeho bych mohl být ministr?“: Ministr průmyslu a obchodu vzbudil lavinu vtipů na sociálních sítích

Karel Havlíček zvládá kromě Ministerstva průmyslu a obchodu řídit ještě resort dopravy. Specifický člen vlády, on má pod sebou hned dva důležité resorty, má i přes problémy na železnici zastání v předsedovi vlády. Ten se za něj rázně postavil a spekulace o jeho konci nepřiživil.

Zdroj: twitter.com

„Ministr Havlíček je nejpracovitější ministr, vstává dokonce o půl hodiny dříve než já. Vstává, myslím, ve čtvrt na pět,“ citovaly premiéra v uplynulém týdnu. Premiérova obhajoba nicméně vzbudila lavinu vtipů na sociálních sítích a pobouřila vládní oponenty.

Zdroj: twitter.com

„Úspěšný ministr a manažer se nepozná podle toho, že vstává brzo a že je workoholik. Úspěšný ministr a manažer se pozná tak, že umí věci zorganizovat a že ty věci pak fungují a že se vlaky nesrážejí a lidé neumírají,“ napsal na Facebook poslanec a lídr hnutí Praha sobě Jan Čižinský.

Zdroj: twitter.com

„To bylo pořád řečí o vládě odborníků a ona je to vlastně soutěž, kdo je dřív vzhůru,“ dodal na Twitteru i předseda občanských demokratů Petr Fiala.

Zdroj: domaci.ihned.cz

Ani nejrůznější parodické účty se nenechaly zahanbit a začaly si z ministrů utahovat. Zvláště když si černého Petra v podobě krize v resortu po Havlíčkovi vytáhl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který musel řešit zhoršující se koronavirovou situaci v Moravskoslezském kraji.

Share