WHO zaznamenává rekordní počet případů COVID-19 za den

Denní nárůst počtu lidí infikovaných koronavirem na světě učinil další rekord, od začátku pandemie – 259,8 tisíc lidí, uvedla WHO. Předchozí maximum bylo zaznamenáno teprve předchozí den: 17. července činil počet nových případů choroby 237,7 tis.

Zdroj: Freepik.com

Podle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) se počet případů COVID-19 ve světě denně zvýšil o 259,8 tisíc lidí.

Toto je rekordní počet infikovaných lidí detekovaných za den. Poslední maximum bylo zaznamenáno den před 18. červencem: poté bylo během dne diagnostikováno koronavirem na světě 237,7 tisíc lidí.

Zdroj: Reuters.com

Většina lidí infikovaných koronavirem byla detekována ve Spojených státech – 71,4 tisíc lidí. Následují Brazílie a Indie s 45,4 tis. a 34,8 tis. Nových případů.

Mezi země, které registrují nejvíce nových infekcí denně, patří také:

  • Jižní Afrika – 13,3 tisíc lidí;
  • Kyrgyzstán – 11,8 tisíc;
  • Kolumbie – 8 tisíc;
  • Mexiko – 6,4 tisíc

Zdroj: Pixabay.com

Z hlediska denního růstu obsadilo Rusko osmé místo. Během dne bylo identifikováno 6 234 lidí infikovaných koronavirem. Toto je minimum od konce dubna: méně infikovaných za den bylo naposledy v zemi 27. dubna – 6198 lidí.

Rekordem dne byl počet úmrtí na koronavirus ve světě – 7360. Poslední maximum bylo zaznamenáno 3. května: 8545 smrtelných případů COVID-19.

Zdroj: Pixabay.com

Celkový počet infikovaných lidí na celém světě přesáhl 14 milionů. Většina případů byla zjištěna ve Spojených státech – 3,67 milionu lidí, na druhém a třetím místě jsou Brazílie a Indie – 2 a 1 milion, vyplývá to ze souhrnných statistik Univerzity Johna Hopkinse. Rusko je na čtvrtém místě v této statistice a Česká republika na 67 míste.

Zdroj: Pixabay.com

Podle premiéra Michaile Mishustina Rusko dosáhlo vrcholu výskytu koronaviru. Zástupkyně WHO Melita Vujnovic zároveň poznamenala, že je příliš brzy na odpočinek. Podle ní, pokud obyvatelé přestanou pozorovat preventivní opatření proti koronaviru, druhá vlna „by mohla přijít zítra“.

Share