Vnuk Catherine Deneuve zatčen na základě vážných obvinění: z čeho je podezřelý

32letý Igor Vadim, vnuk Catherine Deneuve a jejího prvního civilního manžele, Rogera Vadima, byl ve Francii zatčen kvůli podezření z vazby na italskou mafii a účasti na padělání peněz.

Zdroj: Theguardian.com

Předpokládá se, že byl členem jednoho z nejbrutálnějších kriminálních klanů v Itálii.

Zdroj: Hellomagazine.com

Vadim byl mezi 44 osobami zadrženými po celé Evropě v rámci zvláštní operace Europolu „Nero“, jejímž cílem bylo potlačit činnost neapolské zločinecké organizace Camorra. Hlavní oblastí činnosti klanu jsou tradičně drogy. Nyní se však zabývají výrobou a distribucí padělaných bankovek ve výši 50 EUR. V rámci operace byly zabaveny padělané bankovky ve výši 9,9 milionu EUR, 8,3 milionu EUR v pravých bankovkách a různé cennosti v hodnotě asi 10 milionů EUR.

Zdroj: Hellomagazine.com

Igor je nyní ve vazbě. Jaká je role Vadima ve zločinecké organizaci, je stále neznámá, ale čelí vydání do Itálie, kde se bude konat soudní proces.

Zdroj: Paparazzi.ru

Camorra se objevila v Neapoli dlouho předtím, než byl vytvořen jeden italský stát jako celek – v 18. století. Organizace, která kdysi zahrnovala osm kasin, se rozrostla ve stát s vlastním řádem, ekonomikou a formou vlády.

Zdroj: Hellomagazine.com

Dnes mají klany v Neapoli a Casertě přibližně 4 500 členů. Členové gangu jsou velmi brutální. Zapojují se do obchodování s drogami, vydíráním berou peníze od stavebních firem, společností zneškodňujících toxický odpad a oděvních závodů.

Share