Ve věku 95 let opustila tento svět herečka Božena Böhmová: Byla hvězdou takových seriálů jako Chalupáři, Nemocnice na kraji města a Žena za pultem

Legendární české osobnosti opouštějí tento svět. Tak včera zemřel známý herec a dramatik Jan Skopeček, bylo mu 94 let. Jen pár dní předtím ve věku 95 let zemřela herečka Božena Böhmová. Diváci ji mohou znát díky tomu, že hrála v seriálech jako Chalupáři, Žena za pultem a Nemocnice na kraji města.

Spisovatel Miroslav Graclík na svém facebookovém profilu uvedl, že herečka Božena Böhmová zemřela v sobotu 25. července.

Zdroj: abl

Před rokem byla v jedné z pražských nemocnic. Tehdy měla dobrou náladu, chtěla žít, ale přesto si stěžovala na nohy, že ji neposlouchají tak, jak by měly.

V nemocnici strávila opravdu hodně času. Měla vážně bolavé nohy a kvůli tomu už nemohla chodit. V nemocnici jí pomáhali s rekonvalescencí.

Zdroj: abl

„Dopoledne a odpoledne mám rehabilitace, to mě vždycky takovým strojem postaví do chodítka a snažíme se to rozhýbat“ řekla tehdy Božena Böhmová pro Blesk.cz.

Foto: Petr Macek / Blesk.cz

Začalo to před třemi lety. Tehdy upadla a zlomila si nohu v krčku kosti stehenní. Bylo pondělí a ten den měla doma vnuka, ale těsně před jejím pádem odešel a ona zůstala sama doma.

„Naštěstí jsem měla náramek od společnosti Život 90“ řekla Božena Böhmová pro Blesk. Ten náramek jí zachránil život.

Zdroj: abl

Byla možnost, že by mohla ležet tak pět dní. Neměla u sebe mobilní telefon, neměla nikoho, kdo by jí pomohl, a vnuk slíbil, že přijde až v pátek. Náramek se stal její záchranou.

Zdroj: abl

Božena hrála v mnoha divadlech, včetně Divadla mladých pionýrů. Byla populární v období normalizace, kdy hrála v různých filmech a seriálech.

Byla manželkou režiséra Karla Špičky. Mnozí si ji mohou pamatovat díky roli mrzué pokladní v seriálu Žena za pultem. Kromě toho hrála i v mnoha dalších československých seriálech.

Zdroj: abl

Kromě seriálů hrála také ve filmech. Hrála například ve filmech jako Já to tedy beru, šéfe, Ten svetr si nesvlíkej a v mnoha dalších.

Share