V Saúdské Arábii nikdy nebyla taková princezna: neskrývá svou tvář, nosí džíny a má krátký střih

Jak si představujete princeznu Saúdské Arábie? Zakrytou od hlavy až k patě v černých šatech?. Možná to tak bývalo kdysi, ale tato arabská princezna ničí všechny stereotypy o ženách na východě.

 

Zdroj: Instagram.com

 

Dina Abdulaziz se stala skutečnou ikonou stylu pro mladé Saúdy. Elegantní, smyslná, s krásnými tvary a útlou postavou. Má krátké vlasy stylizované ve stylovém účesu. Nosí moderní oblečení a dokonce i džíny.

Dina je z bohaté rodiny. Většinu svého života strávila v Kalifornii a New Yorku. Dívka studovala na několika amerických univerzitách. Její otec, ekonom Ali al-Juhani, se stal hlavním investorem, když se Dina rozhodla zahájit vlastní podnikání. Věřil v ni a řekl, že uspěje. A tak se to stalo. Již několik let v řadě je paní Abdulazizová na seznamu nejvlivnějších lidí v módním průmyslu.

 

Zdroj: Instagram.com

 

Kromě otevírání nových designérů vlastní také butiky D’NA v Rijádu a Dauhá. Abdulaziz se podařilo přivést významné značky do zemí, které jsou velmi konzervativní, pokud jde o dámské oblečení.

Zdroj: Vogue.com

V roce 1996 potkala svého budoucího manžela, prince Sultana ibna Fahada ibna Nassera, a o dva roky později se s ním oženila. Královský pár má dva dvojčata a dceru. Společně žijí v Rijádu, ale princezna pravidelně navštěvuje módní přehlídky a setkání s designéry v zahraničí.

Samozřejmě, ne každý má rád Dinin životní styl, ale nič jí nemůžou udělat. Jediná věc, která ji spojuje se zbytkem arabských princezen, je tajnost. Svůj osobní život udržuje „za sedmi zámky“.

 

Zdroj: Instagram.com

Zdroj: Instagram.com

Zdroj: Instagram.com

Zdroj: Instagram.com

Zdroj: Instagram.com

Zdroj: Instagram.com

 

Share