„Netušili jsme, že kvůli tomu bude tolik problémů“: Žena porodila syna a brzy byla nucena jít k soudu

Žena byla nucena získat u soudu povolení jmenovat svého syna tak, jak si přála.

Zdroj: ukr.media

Rodiče z Anglie hledali pro dítě neobvyklé jméno, ale když úředníci uslyšeli plody představivosti rodičů, byli prostě vystrašení.

V některých zemích nelze tohle slovo vyslovit nahlas, ale máma a táta byli neústupní.

Dan a Mandy Sheldon z města Chesterfield se najednou ocitli v soudním procesu kvůli jejich netriviální fantazii.

Zdroj: ukr.media

Rodiče nechtěli dítěti dát standardní jméno, takže téměř tři měsíce přemýšleli o tom, jaké jméno napsat do prvních oficiálních dokumentů.

Po tuctu zvažovaných možností a dlouhých diskusích se pár konečně rozhodl dát dítěti jedinečné jméno, které se zdálo ideální pro obě – Luficer.

Až do středověku nemělo slovo žádný negativní význam a bylo spojeno s planetou Venuše. S příchodem křesťanství se však jméno ztotožnilo s ďáblem.

Úředníci, kteří museli dítě zaregistrovat, však nesdíleli nadšení rodičů.

Rozzlobený otec se pokusil vysvětlit, že jejich rodina nebyla příliš náboženská, a Lucifer v řečtině znamená „ten, kdo nese světlo“.

„Řekla úřednice nám, že bychom ho mohli nazývat tak doma, ale ona by ho nezaregistrovala jako Lucifera. Není důvod odepřít nám registraci“, řekl Dan.

Zdroj: ukr.media

Pár se rozhodl bránit své právo pojmenovat svého syna, jak uznal za vhodné. Z tohoto důvodu se rodiče dokonce obrátili na soud, kde konečně dostali oficiální právo zaregistrovat syna jménem Lucifer.

„Myslíme si, že je to dobré jméno, jedinečné. Netušili jsme, že kvůli tomu bude tolik problémů, ale je to otázka principu,“ vysvětlil Dan.

Později se místní úřady omluvily:

„Omlouváme se, ale úkolem našich registrátorů je poskytovat poradenství v těchto otázkách, protože někdy lidé neznají určité významy nebo asociace týkající se určitých jmen.“

Zdroj: ukr.media

Share