Proč ženy v domácnosti musí přestat umývat okna desetkrát

Jen málo manželek rádo umývá okna, protože tato činnost vyžaduje hodně úsilí a času. Kolik námahy je třeba, pokud člověk bydlí v domě? Umytí tolika oken zabere celý den.

Zdroj: Tut.By

A pak vám zlomí srdce večerní déšť. Obdivovat čisté okna by v tomto případě netrvalo dlouho.

Mytí oken v bytě

Ženy neradi umývají okna z těchto tří hlavních důvodů:

  1. Jedná se o monotónní práci. Dokonce i mytí oken v jednom pokoji trvá hodně času a tato práce je obecně neviditelná, ba dokonce i nudná.

    Zdroj: Freepik.com

  2. Mnoho žen se bojí výšek, zejména pokud žijí výš než na čtvrtém patře. Pak se mytí oken stává skutečným problémem, navíc je také velmi riskantní.

    Zdroj: Freepik.com

  3. Nejrychlejší způsob, jak zničit touhu umýt okna, je pět minut deště, které pokazí vaši celodenní práci během několika minut.

    Zdroj: Freepik.com

Je to obtížné, ale nezbytné

V průměru by se okna měla umývat dvakrát ročně. Ženy v domácnosti to dělají hlavně na jaře a na podzim. Okna samozřejmě nebudou vypadat dokonale, ale nějak čistě.

Zdroj: Freepik.com

Proto se musíte naučit umývat okna alespoň dvakrát ročně. Máte větší štěstí, pokud máte soukromé domy, protože jejich výška není strašná, no okna jsou však několikrát větší.

Zdroj: Freepik.com

Připravili jsme recept na nástroj, který pomůže udržet okna v čistotě a nezpůsobí na nich skvrny.

Co je potřeba

  • 1 odměrka libovolné aviváže pro prádlo
  • 0,5 pol. lžíce teplé převařené vody
  • 1 pol. lžíce glycerolu
  • 1 velká plastová miska
  • kartáče

 

Příprava:

Nejprve je nutno si připravit malou nádobu a naplnit ji odměrkou aviváže a vody. Následně vše důkladně promíchat.

Zdroj: Poshepky.com

Pak by měl být do této směsi přidán glycerin a důkladně promíchán. Glycerin je viskózní, proto je třeba věnovat pozornost míchání. Následně nechte dalších 15 minut mix vyluhovat.

Zdroj: Freepik.com

Poté mix naneste na kartáč a na něj naneseme trochu tohoto roztoku, okno důkladně omyjeme z jedné strany. Je nutné rychle hýbat kartáčem a nenechat roztok zaschnout. To je vše. Na okně zůstane jen tenká vrstva. Poté se veškerý prach ze vzduchu nebo deště jednoduše nepřilepí na sklo a okna zůstanou čistá co nejdéle.

Zdroj: Freepik.com

Share