Před 37 lety Zdeněk Troška natočil legendární komedii Slunce, seno, jahody: Jak teď herci žijí a jak teď vypadají

1. září 1984 čeští diváci poprvé viděli jednu ze svých oblíbených komedií Slunce, seno, jahody. Od natáčení tohoto filmu uplynulo již 37 let. Natáčení probíhalo v obci Hoštice a místní si tyto časy dobře pamatují. Stále rádi sledují tento film ve svých televizích. Hlavní postavy této komedie se však za téměř 40 let výrazně změnily.

Byl to jeden z nejlepších a velmi slavný film režiséra Zdeňka Trošky. Herci byli rádi, že se na natáčení tohoto filmu podíleli, ale od té doby se hodně změnili, někdo dokonce k nepoznání.

Zdroj: TV Nova

Jednou z hlavních postav filmu byla Blažena Škopková, hrála ji herečka Veronika Kánská. Herečkou se stala už v šestnácti letech.

Foto: Alena Červená

Zajímavostí je, že ji přilákal do jejího prvního filmu také režisér Zdeněk Troška. Rozhodla se ale, že svůj život nebude věnovat úplně kariéře herečky.

Foto: Mária Rušinová

Chtěla rodinné štěstí. Nyní žije se svou rodinou a dvěma syny Adamem a Annou ve vlastním domě ve vesnici nedaleko Chlumce nad Cidlinou.

Zdroj: archiv

Další oblíbenou postavou filmu byl Venca Konopík. Jeho roli ztvárnil herec Broněk Černý. Ale také se nestal velmi populárním hercem a dlouho v této profesi nepracoval.

Foto: Hynek Klimek / CNC / Profimedia

Poslední svou roli si zahrál ve filmu Kameňák v roce 2003. Teď je ženatý, má dvě děti a jeho práce je z jiného oboru – je řidičem kamionů.

Zdroj: Reprofoto Filmové studio Barrandov

Roli Bédi dostal herec Jiří Lábus. Právě on je tím hercem, který pokračoval ve své kariéře a hraje dodnes. Není ženatý, děti také nemá, ale je aktivní ve své profesi, hraje v různých divadlech.

Foto: Radek Cihla

Jaroslava Kretschmerová ve filmu Slunce, seno jahody ztvárnila roli účetní. Také nadále hraje v divadle.

Zdroj: Profimedia.cz

Diváci ji mohli vidět i v seriálu Krejzovi. V současné době se účastní natáčení Madame. Kvůli velkému množství práce také nikdy nebyla vdaná a děti nemá.

Zdroj: Facebook

Herec Pavel Kikinčuk, který ztvárnil hlavní roli studenta Šimona Pláničky, také pokračoval ve své kariéře. Poslední svou roli si zahrál ve filmu Ostravak Ostravski v roce 2016.

Zdroj: ara

Share