Opozice je přesvědčená, že vláda nezvládá situaci se zvýšeným počtem nakažených: Požadují vysvětlení a nastartování chytré karantény

Nošení roušek se znovu vrací do Česka a je to způsobeno velkým nárůstem nemocných v poslední době. Opozice je přesvědčená, že se vláda nepoučila s předchozích měsíců.

Předseda občanských demokratů Petr Fiala říká, že vláda nemůže řešit lokální ohniska a nepřipravila se k aktuálnímu scénáři. Dle Fialy plošná opatření jsou selháním vlády.

Zdroj: ods.cz

Podobný názor mají i Piráti, kteří chtějí svolat zdravotní výbor Poslanecké sněmovny.

Zdroj: novinky.cz

Pirátská strana uvádí, že vláda nekontroluje situaci a nezvládá boj s covid-19. Piráti chtějí, aby chytrá karanténa fungovala naplno a zvýšil se počet provedených testů.

Zdroj: eurozpavy.cz

STÁN má také obavy z toho, že zhoršení situace může ohrozit ekonomiku. Jsou přesvědčení, že teď už není možné znovu zastavit celý systém a vzít lidem svobodu.

Zdroj: e15.cz

Vít Rakušan je připraven pomáhat a chce, aby se nastartovala chytrá karanténa ohniska nákazy byla včas lokalizovaná.

Zdroj: starostove-nezavisli.cz

Už v minulosti opozice upozorňovala vládu na to, že je potřeba připravovat se na druhou vlnu a ptala se ministry, v jakém stavu jsou přípravy.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na začátku tohoto měsíce uváděl, že Česká republika je připravená na zvyšování počtu nakažených a nemocnice jsou vybaveny zdravotními pomůckami.

Zdroj: idnes.cz

Nyní se ale znovu zavádějí plošná opatření.

Share