Další kraj v Česku zpřísňuje bezpečnostní opatření po nárůstu počtu nemocných covid-19: znovu se vrací nošení roušek na Ústecku , v Moravskoslezském kraji dojde ke zmírnění opatření

Ústecký kraj zpřísňuje bezpečnostní opatření po nárůstu počtu nemocných covid-19. Od pátku zde znovu budou povinné roušky ve zdravotnických a sociálních zařízeních a v lékárnách.

Roušku si budete muset vzít od zítřka, když jdete navštívit svého praktického lékaře nebo nakoupit léky v lékárně.

Zdroj: aktualne.cz

V domově pro seniory si také bude muset zakrývat ústa a nos.

Nová pravidla jsou způsobená zvýšeným výskytem onemocnění v regionu. V Ústeckém kraji za poslední týden se nakazilo 18 pacientů a mezi nimi jsou i senioři.

Zdroj: zzshmp.cz

Celkem se v regionu koronavirem nakazilo přes 600 lidí.

Od pátku dojde ke zmírnění opatření v Moravskoslezském kraji. Hospody budou nově otevřené do půlnoci. Kulturní akce také budou probíhat stejně, jako v jiných regionech Česka.

Zdroj: rozhlas.cz

To znamená, že se akci může zúčastnit až tisíc lidí. Účastnici se však budou muset chránit rouškami.

Rouška se také budou nosit v MHD a vnitřních prostorách.

Zdroj: kralovstvi-tiande.cz

Pražští hygienici upozorňují, že je potřeba nosit roušku během vnitřních akci nad 100 lidí. Poukazují tak na pražský klub, kde se na večírku nakazilo minimálně 76 osob.

Ředitelka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová tvrdí, že pokud se těchto pravidel nebudou lidí dodržovat, skončí to přesně tak, jak se stalo ve zmíněném klubu.

Zdroj: aktualne.cz

Klub zatím oznámil, že dva dny bude mimo provoz kvůli dezinfekci.

Během středy v Česku bylo zaznamenáno 247 nových případů nakažení koronavirem. Celkem je v zemi evidováno 14 750 případů a 364 lidi nemoci polehlo.

Zdroj: aktualne.cz

Většina pacientů se už uzdravila a aktuálně nemocných tak nyní je 5062.

Zdroj: echo24.cz

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch již prohlásil, že zvažuje plošná opatření, pokud se situace neuklidní a počet případů bude přibývat.

Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz

Dle politika však nejde o druhou vlnu nákazy, protože v každém kraji je situace jiná.

Share