Kvůli rouškám se Beskydy rozdělily na polovinu: Naštěstí lidé vnímají tuto situaci s humorem

V Beskydech nyní místní i turisté označují celou situaci za komedii. Právě tam je hranice mezi Moravskoslezským a Zlínským krajem. V Moravskoslezském kraji by měli všichni chodit v rouškách a ve Zlínském kraji takový pokyn neexistuje. Turisté ale ne vždy pochopí, kde přesně jsou.

Například v Pustevnách vznikla velmi zajímavá situace. Některé restaurace jsou v Moravskoslezském kraji, některé ve Zlínském kraji a vzdálenost mezi nimi je jen několik desítek metrů.

Zdroj: wikipedia.org

Majitelé a pracovníci restaurací, které jsou na samém okraji Moravskoslezského kraje, jsou proto velmi nespokojení.

Zákazníci, kteří k nim přijdou, se dozvědí, že je potřeba být v roušce, zatímco v restauraci po třiceti metrech je možné být bez roušky. Zákazníci se proto jednoduše otočí a jdou k jejich konkurentům.

Celá situace tedy vypadá velmi absurdně. Vznikají tak podmínky velmi nevýhodné konkurence.

Zdroj: denikn.cz / Maria Orlova

Číšníci jsou nuceni upozornit zákazníky restaurací, že před vchodem je třeba nasadit roušku. Kvůli tomu se mnozí zákazníci začínají smát a vymýšlejí různé vtipy.

Podobná situace byla před několika týdny na hranici mezi Moravskoslezským a Olomouckým krajem v Jeseníkách. Naštěstí alespoň lidé vše brali s humorem.

„Naši hosté to berou tak, že žijeme v Kocourkově“ řekla provozní hotelu Figura pod Pradědem Šárka Adamčíková.

Zdroj: Aleš Honus, Právo

Prozradila, že mají dvě chaty, které jsou v různých krajích. Podle ní se často zavádí nové změny, lidé o většině z nich ani nevědí.

Naštěstí lidé mají vždy roušku s sebou, takže jsou připraveni na různé možnosti.

Zdroj: Anna Vavríková, MAFRA

Hygienici monitorují situace v různých krajích a oblastech. Poté vyvodí závěry a učiní rozhodnutí. Například na některých místech mohou být antivirová opatření výrazně zmírněna.

Například na Bruntálsku už několik dní mohou lidé chodit bez roušek. Je sice součástí Moravskoslezského kraje, ale je tam velmi málo nakažených, takže to stala výjimka z obecných opatření pro celý kraj.

.

Share