Jaromír Jágr věří, že by mohl dosáhnout ještě více: „Tajemství mé dlouhověkosti je v tom, že jsem se nikdy do ničeho nenutil“ prozradil hokejista

Asi každý hokejový fanoušek zná světovou legendu tohoto sportu Jaromíra Jágra. Sám hokejista prý nevěří, že dosáhl svého maxima. Uvedl to v rozhovoru pro časopis Esquire.

Kromě toho Jaromír Jágr mluvil i o mnoha dalších tématech. Vzpomněl si například na své staré rozhovory, kdy mu bylo teprve 18 let.

Zdroj: Michal Šula, MAFRA

Tehdy se ho novináři ptali, jaký je jeho cíl, čeho chce dosáhnout. Tehdy odpověděl, že sní býtalespoň jeden den nejlepším hokejistou světa.

Teď může Jaromír Jágr říct, že se mu povedlo dosáhnout toho, co chtěl. Důležitou roli podle něj sehrálo to, že sám v sebe věřil, věřil, že to dokáže.

Zdroj: Instagram

Talent je jistě důležitý, ale kromě talentu je třeba mít ještě obrovskou vůli a vytrvalost v práci. Hokejista s číslem 68 si to uvědomoval a byl připraven pilně a tvrdě pracovat.

„Překonávat nechuť, únavu nebo bolest je těžší, než když kolem sebe máš oporu, která tě žene“ vysvětlil Jaromír Jágr, proč nikdy neměl trenéra a proč sám trénuje.

Zdroj: Michal Sváček, MAFRA

Podle jeho názoru na ledě zůstává sportovec sám a už mu nemůže pomoci nikdo jiný než on sám. Musíte být morálně připraveni vždy bojovat sami.

Dokonce vyjádřil zajímavou myšlenku, že ještě nedosáhl svého maxima. Podle jeho názoru mohl ještě více trénovat, mohl se ještě více věnovat tomuto sportu.

Zdroj: Michal Šula, MAFRA

Ale raději trénoval tak, aby ho to psychicky nevyčerpalo. Tento princip se řídí dodnes. Možná právě proto jeho kariéra ve 48 letech ještě neskončila.

Dělá jen to, co chce a kdy chce. Nikdy se nenutí dělat věci, které se mu nelíbí nebo které nechce. Ale i tak je na sebe stále přísný.

Zdroj: Michal Šula, MAFRA

„Tajemství mé dlouhověkosti je v tom, že jsem se nikdy do ničeho nenutil“ řekl Jaromír Jágr.

Hokejista ničeho nelituje. Celé jeho působení v minulosti bylo jeho osobní volbou. Zejména nelituje, že jeho osobní život se nevyvíjel jako u většiny ostatních lidí.

Zdroj: Michal Sváček, MAFRA

Vyjádřil také svůj nesouhlas s rodiči, kteří nechtějí dávat své děti na sport údajně proto, že by to zkazilo jejich mládí. Je to nesmyslné, protože pokud má dítě sport rádo, nebude ničeho litovat.

„Možná jsem mohl mít hezčí mládí, ale nemusím čtyřicet let sedět v kanceláři a poslouchat šéfa, kterého nesnáším“ dodal Jaromír Jágr.

Zdroj: Michal Šula, MAFRA

Na konci rozhovoru sportovec řekl, že pokud bude hrát až do stáří, mohl by si zkazit pověst. Ale už ho to moc nezajímá. Koneckonců, jaký je smysl v medailích a trofejích, pokud neudělají člověka šťastným.

Zdroj: Instagram

Jaromír Jágr řekl, že chce žít, každý okamžik žít naplno. Takže mu na pověsti a titulech nezáleží, hlavně že dělá to, co miluje. To mu umožňuje cítit se šťastný.

Share