Jak vypadá katedrála Nantes po požáru: objevily se fotografie zevnitř

Oheň v katedrále v Nantes již zhasl

Oheň v katedrále svatého Petra a Pavla v Nantes ve Francii způsobil značné poškození středověké budovy a architektonické památky. Státní zastupitelství v současné době zvažuje či incident z 18. července bude brán za trestný čin.

Zdroj: Apimages.com

V největším 63 metrů dlouhém gotickém kostele v historické Bretani, který je jen o 6 metrů menší než Notre Dame de Paris, oheň zničil velký orgán z XVII. Století, rozbitá okna z barevného skla na východní fasádě z XV. Století.

Zdroj: Rbc.ua

Všimněte si, že státní zastupitelství v Nantes nevylučuje úmyslné žhářství katedrály. Faktem je, že na scéně vypukly tři požáry.

Zdroj: Rbc.ua

Uvádí se, že oheň byl nekontrolovaný a rychle se rozšířil po budově. Na místě pracovalo více než 100 záchranářů.Nyní byl oheň lokalizován a uhašen, řekl zástupce hasičské služby Jerome Langua v televizi BFM .

Probíhá vyšetřování, policie podrobnosti ještě nezveřejnila.

Zdroj: Rbc.ua

Katedrála Petra a Pavla v Nantes byla postavena za 457 let – od roku 1434 do roku 1891. Katedrála byla těžce poškozena výbuchem v jedné z věží v roce 1800 a bombardováním v roce 1944. V roce 1972 vypukl pod střechou katedrály silný požár, který zničil velkou část nosných konstrukcí.

Zdroj: Rbc.ua

Je pozoruhodné, že k současnému požáru ve středověké katedrále došlo rok po dalším požáru – v katedrále v Paříži, slavné Notre Dame de Paris.

Zdroj: Rbc.ua

Share