Dvaadevadesát letý pediatr léčí děti z chudých rodin zdarma

Lidé s laskavým srdcem často věnují svůj život pomoci těm, kteří to potřebují, a pomáhají zcela zdarma a upřímně. Ivan Fontura takový člověk je a mnoho lidí o něm ví. Je to lékař, který navzdory věku 92 let pokračuje v léčbě dětí.

Zdroj: Okchicas.com

Ivan Fontura se narodil a žil celý svůj život v Brazílii. V roce 1951 získal doktorát z medicíny a od té doby nezištně zachraňuje dětské životy. Pracoval 68 let, ale ani po odchodu do důchodu nechtěl opustit svou oblíbenou práci. Fontura se rozhodla pokračovat ve své lékařské praxi, a to zcela zdarma.

Zdroj: Okchicas.com

Ivan provádí lékařské prohlídky ve svém domě dvakrát týdně – v pondělí a ve čtvrtek. V dnešní době pediatr přijímá děti zcela zdarma, jejichž rodiče je přinášejí nejen z rodného města lékaře, ale také z okolí a odlehlých oblastí Brazílie. Fontura za své služby nebere peníze, tak k němu přicházejí chudé a potřebné rodiny, které nemají možnost navštívit kliniky a platit za lékařské služby.

Zdroj: Okchicas.com

Všichni malí pacienti a jejich rodiče mluví o Ivanovi jako o velmi skromném a laskavém člověku s velkým srdcem. Je to také talentovaný lékař, o jehož profesionalitě není pochyb. Proto je v rodinném domě vždy hodně návštěvníků. A jsou to velmi rozdílní lidé, protože sociální postavení, rasa, finanční situace a národnost pacientů u lékaře nejsou absolutně důležité.

Zdroj: Okchicas.com

Sám Ivan tvrdí, že plánuje pokračovat v práci tak dlouho, jak jen bude možné. Dokud zdraví umožní dětskému lékaři vést lékařské prohlídky, nepřestane pomáhat potřebným. A lidé to opravdu oceňují a vyjadřují upřímnou vděčnost za pomoc a laskavost.

Zdroj: Okchicas.com

Manželka Marta je také hrdá na svého manžela a vyjadřuje se o něm nejlaskavějšími slovy. Hovoří o Ivanovi jako o člověku s velkým srdcem, který si nedokáže představit jeho život bez pomoci jiných lidí. Marta říká: „Můj manžel opravdu chce, aby všechny děti na planetě měly dobré zdraví a slušný život.“

Zdroj: Okchicas.com

Ivan Fontura nepovažuje jeho péči o děti za neuvěřitelný čin a nadále pomáhá těm, kteří to potřebují. Možná to jsou úsměvy a vděčnost pacientů, které dávají 92letému pediatrovi sílu. Jeho skutečným účelem je léčba dětí z chudých rodin.

 

Share