Dobrá duše: jak muž proměnil rozpadající se dům staré dámy

Osamělá stará žena žila v chátrající chatě v lese, ale milí lidé se rozhodli jí pomoci a opravili jí dům.

Zdroj: zen.yandex.ru

V praxi je jasné, že existuje mnoho lidí, kteří pomáhají potřebným. Jeden z těchto lidí lze nazvat Polák Krzysztof Kopech.

Zdroj: zen.yandex.ru

Krzysztof viděl na internetu informace, že v lese žije osamělá stará žena, která měsíčně dostávala pouze 150 eur důchodu. Bydlí ve starém domě a nikdo jí nemůže pomoci – osamělost je na vině. Babička nemá děti ani vnoučata. Když Krzysztof přišel k babičce s potravinami a užitečnými věcmi pro dům, babička se s ním setkala a bylo zřejmé, že se stydí, že musela přijmout hosty ve staré chatě.

Zdroj: zen.yandex.ru

Polák začal pečivat osmdesátiletou babičku, protože ona navzdory všem obtížím uchovala veškerou svou upřímnou laskavost, přičemž bydlela v domě, který se chystal upadnout. Podlaha byla pokryta starými prkny, skrz které byl viditelný hliněný kryt, okna byla lepena a vítr mohl procházet stěnami.

Zdroj: zen.yandex.ru

Krzysztof litoval té starou ženu, a začal přemýšlet o tom, jak zlepšit její život. Poté, co se vrátil domů a konzultoval se svou ženou, a jeho další návštěva, o 5 dní později, přinesla spoustu zajímavých věcí. Jednalo se zejména o řešení problémů s bydlením babičky Aniely.

Zdroj: zen.yandex.ru

Polák zveřejnil příspěvek na sociálních sítích, že chce pomoci staré ženě s rekonstrukcí domu a žádá každého, kdo není lhostejný, aby se k němu připojil. Myšlenku vzbudilo tolik lidí, že v pátý den jeho návštěvy již byly nejen peníze, tolik, kolik bylo potřeba, ale také pracovní ruce. Lidé se s Krzysztofem dobrovolně přihlásili do lesa, aby spolupracovali na změně ruiny a proměnili ji v krásný a útulný dům.

Zdroj: zen.yandex.ru

Podle projektu Krzysztofovy manželky se na místě ruin objevil dům z přírodního dřeva vhodný k bydlení.

Slzy radosti v očích Aniely jsou nejlepší vděčností pro všechny pečující lidi, kteří se zúčastnili v opravě domu díky myšlence Poláka Krzysztofa.

Share