Armádní generál Petr Pavel se svým týmem jezdí po zemi a diskutuje o tématu nákazy a krize v zemi: „Cílem je prezentovat vládě i veřejnosti souhrnnou zprávu s doporučeními“, řekl generál ve výslužbě

Generál ve výslužbě Petr Pavel se rozhodl projet celou zemí a diskutovat na téma opatření proti koronaviru. Dříve byl náčelníkem Generálního štábu a nyní s ním na turné jezdí celý tým odborníků.

„Cílem je prezentovat vládě i veřejnosti souhrnnou zprávu s doporučeními“ vysvětlil generál Petr Pavel.

Zdroj: KÚ Pardubického kraje

O něco dříve uvažoval také Petr Pavel o možnosti se zúčastnit příštích prezidentských voleb. Armádní generál zatím jednoznačnou odpověď na tuto otázku neposkytl.

Zdroj: Josef Kopecký, iDNES.cz

V jeho týmu expertů je řada různých lidí, například bývalý europoslanec Jan Březina nebo podnikatel Martin Hausenblas.

Petr Pavel uvedl, že Česko si s virem poradilo relativně dobře. Problém však ještě není zcela vyřešen, takže jejich tým neplánuje pouze kritizovat, ale také naznačovat možné kroky ke zlepšení situace.

Zdroj: Armáda České republiky

Například generál řekl, že podle jeho názoru v době krize koronaviru by bylo možné lépe využít kapacity domácího průmyslu.

Autor: Jan Flieger

Mezi jeho příznivci jsou i bývalý náměstek ministra obrany Daniel Koštoval, bývalý velvyslanec Petr Kolář a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová.

Petr Pavel uvedl, že nehodlá se svým projektem a svým týmem získat nějaký kapitál. Mají však nějaké nápady, které by státu mohly pomoci.

Zdroj: Michal Růžička, MAFRA

Byla to také odpověď na otázku, zda má jeho turné po zemi něco společného s blížícími se volbami prezidenta ČR.

Kromě toho generál armády je jedním ze spoluzakladatelů iniciativy Spolu silnější.

Zdroj: natoaktual.cz Lubomír Světnička (inc)

Tento projekt byl vytvořen pro získávání finančních prostředků a pomoc různým projektům nebo dobrovolnickým organizacím.

Zdroj: Kateřina Ilievská, MAFRA

Za dobu existence tohoto projektu se vybralo 1 milion a 400 tisíc korun a byla poskytnuta pomoc zhruba 50 různým projektům.

Share