Václav Klaus mladší je na koni: teď je s ním tahle kráska. Pro Tomia Okamuru to není dobrá situace

V prvním duelu Václava Klause mladšího a Tomia Okamury zvítězil syn bývalého prezidenta. Václav Klaus mladší dostal do svého hnutí další poslankyni, navíc krásnou. Politolog tvrdí, že pro Tomia Okamuru to není dobrá situace.

Tereza Hyťhová uvedla, že už není členkou strany SPD. Vysvětlila, že postupem času pochopila podnikatelskou podstatu SPD, a proto se rozhodla odejít.

Zdroj: ČTK / Kateřina Šulová

Podle ní by politika měla být bitvou názorů do budoucna, nikoliv jako způsob, jak získat výhody. Alespoň to řekla.

Tereza Hyťhová prohlásila, že je připravena jít dál spolu s hnutím Trikolóra. Ještě nedávno, zhruba před třemi týdny, odešla k hnutí Trikolóra také její asistentka Miroslava Čermáková.

Zdroj: Facebook

Zástupci SPD mezitím prohlásili, že Tereza odešla z důvodu, že neměla volitelné místo na kandidátce. Údajně jí přestali věřit členové krajské organizace.

Zdroj: Facebook

Politolog Josef Mlejnek pro portál Aha! řekl, že hnutí Trikolóra má v parlamentu jen 3 poslance a k založení klubu potřebují minimálně 10 poslanců. Podle něj nejde o peníze.

Zdroj: Profimedia.cz

„Ale určitě mají radost, jsou tři, to už je víc než dva. Je to důležité pro určité manévrování třeba při hlasování“ řekl Josef Mlejnek pro Aha!

Václav Klaus mladší také na svých sociálních sítích napsal, že nyní se jim počet poslanců ve Sněmovně zvýšil o 50 procent.

Zdroj: Blesk / Robert Klejch

Podle politologa jsou právě tyto dvě strany největšími soupeři mezi sebou pro voliče. To, že se poslankyně SPD stala poslankyní Trikolóry přidává body druhému hnutí.

Zdroj: Facebook

Politolog uvedl, že tato situace vytváří dojem, že Václav Klaus mladší je vítěz, že zvítězil, že něco vyhrál. Proto je pro něj tato situace výhodná.

Zdroj: Michal Doležal, ČTK

To ale neznamená, že SPD nemá politickou budoucnost, rozhodně ne. Tomio Okamura má své voliče, kteří ho podporují, a on jako politik s nimi umí správně mluvit a přesvědčovat.

V roce 2017, kdy byly poslední parlamentní volby, získala SPD 22 mandátů. Od té doby jejich stranu opustili čtyři poslanci, ale jeden poslanec se přidal z ČSSD. Řeč je o Jaroslavu Foldynovi.

Share