Nikdy jsem si nemyslela, že by se mi to mohlo stát: Mému synu je jen 16 let a už má dítě

Nikdy jsem si nemyslela, že by se mi to mohlo stát. Mému synu je jen 16 let a už má své dítě.

Zdroj: poshepky.com

Je mi 40 let a bydlím na vesnici. Táto vesnice je jen 50 kilometrů od města. Bohužel před několika lety zemřel mi manžel. V tu dobu bylo mému synu, Karlu, jenom 10 let. Vychovávala jsem ho sama, vynakládala velké úsilí, aby se Karel stal dobrým a slušným člověkem.

Nebylo to pro mě vždy snadné, protože v tom věku chlapec potřeboval podporu od svého otce, ale jsem se snažila vytvořit atmosféru plné rodiny.

Po deváté třídě Karel začal studovat na stavební technické škole v okresním centru. O víkendu přijížděl domů. Studoval dobře, ale ve svém osobním životě udělal různé věci.

Po absolvování druhého ročníku se syn musel vrátit do vesnice na prázdniny, ale furt ho nebylo. Najednou se objevil a nebyl sám. Otevřela jsem dveře a byla šokována. Karel stál na prahu a ve svých rukou měl novorozené dítě.

– Mami, tohle je moje Aneta!

– Koho? Kde jsi to dítě vzal?

– Moje… matko, nemohl jsem ji tam nechat.

Nevěřila jsem tomu, co jsem viděla. Zdálo se mi, že to byl všechno sen.

– Karle, aspoň mi řekni, odkud máš tuhle holčičku?

– Samozřejmě řeknu…

Jak jsem zjistila, potkal dívčinu matku Veroniku ihned po nastoupení do technické školy. Dívka studovala v paralelní skupině. Verča neměla ráda světlý make-up a oblékala se tak, jak to dělají moderní dívky. Po seznámení Verča řekla, že je z dětského domova. Později se začali chodit spolu a v létě syn jel domů.

Veronika byla velmi vyděšená, protože si myslela, že Karel se s ní chce rozejit a skoro spáchala sebevraždu. Karel se na podzim vrátil ke studiu a řekl, že se chce oženit s dívkou. Trochu později ta otěhotněla.

Ale všechno nebylo tak lehké… Dívka měla srdeční vadu, a proto bylo jí zakázáno rodit dítě. Verča zemřela a Karel zůstal s malou Anetou.

Poté, co jsem se dozvěděla o tomto smutném příběhu, neměla jsem jinou variantu než si osvojit svou vnučku. Karel přešel na distanční studium a začal pracovat ve vesnici na farmě.

Nyní je všechno v pohodě a Anetka se stala skutečným štěstím v jejích domě.

Co si o tom myslíte?

Share