Osvědčené recepty proti popraskaným patám, drsným rukám a na zlepšení nehtů

Tento recept pomáhá nejen zbavit se prasklin a tvrdé kůže na patách, ale je účinný pro ruce a také zlepšuje stav nehtů. Dva recepty založené na glycerinu a oba dávají neuvěřitelné výsledky.

Zdroj: poshepky.com

Prvním receptem je smíchání glycerinu s octem. A ve druhém receptu smícháme glycerin s amoniakem. Pak přidejte ocet a důkladně protřepejte.

1) glycerin (1 sklenice)

2) ocet

Naneste tuto směs na potřebné oblasti. Dejte nohy do folie a držte je tak kolem 30 minut. Poté si směs umyjte z nohou a odstraňte odumřelou pokožku pemzou. Poté naneste na nohy mastný krém. Ráno budou vaše nohy růžové, jako u dítěte!

Recept s amoniakem

Zde musíte míchat glycerin a amoniak ve stejných poměrech. Tento produkt můžete aplikovat ráno i večer. Hlavní věc je dělat to pravidelně. Výsledek se objeví po prvním týdnu používání. Tuto účinnou směs můžete také použít pro lokty.

Jablečná pasta proti popraskaným patám

Jablka musíte nakrájet na kostky a začat je vařit. Pak musíte přidat mléko a promíchat to, abyste vytvořili pastu. Výslednou směs musíte nanést tlustou vrstvou na trhliny. Ponechte to tak na půl hodiny a opláchněte čistou vodou.

Koupele pro nohy

Pravidelně dělejte teplé koupele pro nohy. Ponořte v nich nohy po dobu 15 minut, pak nechte nohy uschnout a naneste výživný krém. Nejlepší recepty na koupele:

– 2 polévkové lžíce výtažku bylin s třezalkou tečkovanou, 1 polévková lžíce měsíčku a 1 litr vody.

– 2 polévkové lžíce nasekaných listů kopřivy a 1 litr vody.

– 1 polévkové lžíce květy měsíčku a 1 litr vroucí vody.

Vylisovaná citronová kůra se slisuje, aplikuje na hrubou pokožku na patách.

Share